Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
Merquez är en Tunisisk lammkorv. Man ska kunna soltorka den genom att låta den ligga 48 timmar i direkt solljus men jag tänkte ha den färsk och frysa in den
Brik är en klassisk nordafrikansk rätt som kan tillagas på många olika vis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapris till riven ost
Jag har en vän som är från Tunisien, en gång för flera år sedan bjöd han mig på denna underbara chiliblandning, och sedan dess är jag helt såld på harissa
Det var en vanlig "dag nummer två"-rätt i Tunisien. Foto. Theres Lundén. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Det var en vanlig "dag nummer två"-rätt i Tunisien. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Blanda mald mandel och florsocker, tillsätt äggvita och rosenvatten, lite i taget. Rör hela tiden. Smeten ska inte bli för torr, men inte heller för klib-big, det ska gå att forma små bollar utan problem
Blanda mald mandel och florsocker, tillsätt äggvita och rosenvatten, lite i taget. Rör hela tiden. Smeten ska inte bli för torr, men inte heller för klib-big, det ska gå att forma små bollar utan problem