Tunisien

Tunisien

Lablabi

Lablabi

 - tunisisk. kikärtsoppa för 4 pers. 2 burkar. färdigkokta kikärtor eller 6 dl torra. 12 dl vatten. 4-6. vitlöksklyftor
Ojja med räkor på Nabeulvis

Ojja med räkor på Nabeulvis

Ojja är en traditionell tunisisk rätt. Grundingredienserna tomat, paprika och ägg gör att den påminner om den baskiska rätten piperada
Mishouia - Tunisisk grillad sallad

Mishouia - Tunisisk grillad sallad

Grilla alla grönsaker så de blir lite svarta, då går det lätt att ta bort skalet. Det går även bra att rosta dem i ugnen

Tunisisk pesto

Recept. Maria E. sön, 2013-09-01 07. 22. 20min. (0). Koka blasten (använt rödbetsblast) med vitlöken och lite vatten så de blir mjuka
Tunisisk gryta med nötfärsrullar

Tunisisk gryta med nötfärsrullar

4 portioner. 2 ägg. 1 gul lök. 4 vitlök. 50 g bladpersilja. 500 g nötfärs. 1-2 nypa tabel (blandning av koriander, kummin, vitlök och chilipeppar)

Tunisisk tajine

Du behöver. 1-2 kycklingfiléer skurna i små tärningar3-4 potatisar skurna i små tärningar1 finhackad gul lökHackad bladpersilja2 dl riven ost8 ägg1 dl ströbrödOljaSalt & pepparSpiskumminPaprikapulverSvarta oliverGör såhär
Shakshuka med bönor och mynta

Shakshuka med bönor och mynta

Shakshuka with beans and mentha. Har tänkt att jag ska tillaga shakshuka i flera år, men aldrig kommit till skott
Shakshuka med paprika och fetaost

Shakshuka med paprika och fetaost

I helgen avslutade vi den vegetariska veckan med en härlig Shakshuka, en spännande rätt från Tunisien där man bakar in ägg i en smakrik tomatsås
Merquez

Merquez

Merquez är en Tunisisk lammkorv. Man ska kunna soltorka den genom att låta den ligga 48 timmar i direkt solljus men jag tänkte ha den färsk och frysa in den
Salata Mishwiya- Tunisisk sallad

Salata Mishwiya- Tunisisk sallad

Salata Mishwiya är en Tunsisk sallad med grillade grönsaker. Serveras gärna med ägg, oliver, tonfisk och en bit bröd
Tunisisk tonfisktallrik

Tunisisk tonfisktallrik

Denna rätt smakade jag för första gången när jag besökte Tunisisen. Det serverades som en aptitretare på en restaurang
Tunisisk morotsdipp

Tunisisk morotsdipp

Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min
Tunisisk brik

Tunisisk brik

Brik är en klassisk nordafrikansk rätt som kan tillagas på många olika vis. Fyllningen kan innehålla allt från kött, kyckling, tonfisk, potatis, kapris till riven ost
Harissa

Harissa

Jag har en vän som är från Tunisien, en gång för flera år sedan bjöd han mig på denna underbara chiliblandning, och sedan dess är jag helt såld på harissa
Tunisisk chakchouka

Tunisisk chakchouka

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken i två minuter. Tillsätt paprika, vitlök och chili och stek under omrörning i 10 minuter
Rotfruktsgryta med couscous och harissa

Rotfruktsgryta med couscous och harissa

Det var en vanlig "dag nummer två"-rätt i Tunisien. Foto. Theres Lundén. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Shakshuka!

Shakshuka!

Shakshuka har sitt ursprung i Tunisien och är även väldigt populärt i Israel, där det är brukligt att äta rätten till frukost eller lunch
Harissa kryddpasta

Harissa kryddpasta

Mixa alla ingredienser till en grov massa, häll på burk och förvara i kylskåp. 2 msk chilipulver. 2 msk paprikapulver
Tunisisk Fricasse

Tunisisk Fricasse

Det är ett riktigt street food som säljs i vart och vartannat hörn i Tunisien. Fricasse är en traditionell tunisisk maträtt
Vegetarisk rotfruktsgryta med couscous och harissa

Vegetarisk rotfruktsgryta med couscous och harissa

Det var en vanlig "dag nummer två"-rätt i Tunisien. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Mandelmasseringar från Tunisien

Mandelmasseringar från Tunisien

Blanda mald mandel och florsocker, tillsätt äggvita och rosenvatten, lite i taget. Rör hela tiden. Smeten ska inte bli för torr, men inte heller för klib-big, det ska gå att forma små bollar utan problem

Mandelmasseringar från Tunisien

Blanda mald mandel och florsocker, tillsätt äggvita och rosenvatten, lite i taget. Rör hela tiden. Smeten ska inte bli för torr, men inte heller för klib-big, det ska gå att forma små bollar utan problem