Bröd

Bröd

Gott med scones...

Gott med scones...

Påskaftons morgon startade vi med matiga scones, kaffe, hemmagjord juice och goda pålägg. Jag gillar inte riktigt de vanliga sconsen som jag tycker är lite för söta så jag gjorde om receptet vi brukar använda lite
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddor och arbeta in vetemjölet. 1 msk brödkrydda
Mustigt vörtbröd

Mustigt vörtbröd

Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet. Ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten längst ner i ugnen och låt stå kvar under hela baktiden 7 Forma till två bröd och lägg ner i de smorda formarna. 8 Sätt in bröden i mitten av ugnen och sänk tempen till 190°C. 9 Ta ur bröden från formen direkt efter bakning
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Jag har letat ett tag efter ett bra recept på danskt rågbröd, och frågan är om jag inte hittat det. Snyggast blir bröden om det jäser ut över formens kant
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Till brödformarna. Flytande margaring + ströbröd. Ställ in bröden långt ner i ugnen, spraya med vatten rätt in i ugnen så blir bröden knapriga och fina
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Pensla bröden med ägg och strö över salt och timjan. Snitta eventuellt bröden på ytan med en vass kniv
Enkelt rågbröd med smaker från julen!

Enkelt rågbröd med smaker från julen!

Därför bjuder jag er på mitt snabba bikarbonatsbröd med massa råg och smak av jul. Om du vill ha ett mer neutralt bröd så byter du bara ölen mot vatten och struntar i kryddnejlika, ingefära och pomerans
Mjuka fluffiga frallor

Mjuka fluffiga frallor

bröd. Lättbakat bröd som är perfekt som utflyktsbröd. Grädda bröden i 10-12 minuter. Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande
Morots– och pumpascones

Morots– och pumpascones

Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa
Festbröd

Festbröd

Tänkte tipsa om detta perfekta bröd att ta till om man inte vill eller hinner baka. Man köper ett lantbröd
Mammas limpor

Mammas limpor

När det händer brukar jag inte kasta bort den oätliga filen utan istället använda den i någon form av bröd
Yoghurt & Honungs Limpor med extra fibrer

Yoghurt & Honungs Limpor med extra fibrer

in i bitar för att sedan plocka fram varje dag (på så sätt har du alltid färskt bröd på morgonen. Då kan du sätta in en bakplåt på falsen över formarna så att ytan på brödet inte blir för mörkt
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Limpa med yoghurt och lingonsylt

Limpa med yoghurt och lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sen ner lingonsylt, yoghurt och honung
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Skånsk limpa

Skånsk limpa

Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Pensla de färdiggräddade bröden med blandningen