Påskaftons morgon startade vi med matiga scones, kaffe, hemmagjord juice och goda pålägg. Jag gillar inte riktigt de vanliga sconsen som jag tycker är lite för söta så jag gjorde om receptet vi brukar använda lite
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet. Ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten längst ner i ugnen och låt stå kvar under hela baktiden 7 Forma till två bröd och lägg ner i de smorda formarna. 8 Sätt in bröden i mitten av ugnen och sänk tempen till 190°C. 9 Ta ur bröden från formen direkt efter bakning
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Jag har letat ett tag efter ett bra recept på danskt rågbröd, och frågan är om jag inte hittat det. Snyggast blir bröden om det jäser ut över formens kant
Till brödformarna. Flytande margaring + ströbröd. Ställ in bröden långt ner i ugnen, spraya med vatten rätt in i ugnen så blir bröden knapriga och fina
Därför bjuder jag er på mitt snabba bikarbonatsbröd med massa råg och smak av jul. Om du vill ha ett mer neutralt bröd så byter du bara ölen mot vatten och struntar i kryddnejlika, ingefära och pomerans
bröd. Lättbakat bröd som är perfekt som utflyktsbröd. Grädda bröden i 10-12 minuter. Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande
in i bitar för att sedan plocka fram varje dag (på så sätt har du alltid färskt bröd på morgonen. Då kan du sätta in en bakplåt på falsen över formarna så att ytan på brödet inte blir för mörkt