Riktiga varianten kan man ju laga på helgen som lite festligare mat. 2½ dl matlagningsgrädde (7%). Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob
På fredagar så äter nästan hela Sverige Tacos, men vi tycker att indisk mat är lika gott. Till det kan man servera basmatiris eller doppa naanbröd till
-) Fått ny inspiration med matlagning och oj vad mycket gott vi har ätit. Den här receptet har jag gjort för länge länge sen, när jag fortfarande tålde tomat
1 portion100 gram nötfärs 5%180 gram potatis150 gram milda mat 4%3 färska champinjoner40 gram ost 17%1 vitlöksklyftaSalt, peppar, kött-& grillkryddaSkiva den skalade potatisen tuntFräs färs och skivade champinjoner och krydda med salt, peppar och kött-& grillkryddaVarva potatis, lite salt, peppar, vitlök och ost med köttfärsröran i en ugnsformAvsluta med ost och häll över grädden. Servera med grönsallad, tomat, gurka och majs som du blandar med 1 tsk rödvinsvinäger och salladskrydda
Det går jättebra att ta till matlåda dagen efter eller frysa in. Fräs tills färsen blir klar och lägg sedan till tomatkross, vatten, alla kryddor och pressa i vitlöken
Det tar dock lite tid att fylla dem så tillaga dem en dag då det inte är så bråttom med maten. Om man fyller vanliga färsbiffar med lite riven ost och fintärnad paprika så blir de genast mera intressanta
Längtar verkligen, dom har ju huuur god mat som helst. Gratänger är ju så himla praktisk mat som man kan förbereda och bara värma i ugnen när det börjar närma sig middagstid
Har just kommit hem efter en bra dag på jobbet och tänkte tipsa er om en god och enkel rätt som passar perfekt dagar som denna då man kommer hem från jobbet men kanske inte har allt för mycket ork över till matlagningen
God och lättlagad mat som passar alla med andra ord, men som är pp-beräknade. Detta är ännu ett recept jag fick hem i den där matkassen häromveckan, och detta mina vänner, detta var det godaste i hela kassen vill jag lova
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter