Till denna goda sås som jag funderade på att äta som soppa stekte jag kycklingfilé som bara kryddades med örtsalt och lite paprikapulver så den fick smak och fin färg
Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra. 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt. 3 dl kycklingfond (hemmagjord)
Vi äter väldigt sällan kyckling. Samtidigt som konsumtionen av kyckling ökar i Sverige, verkar betalningsviljan sjunka och vi går alltmer från lantbruk till djurfabriker
Lägg kycklingen i en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad. Lägg sedan ner kycklingen i en lergryta tillsammans med purjolök, morötter och champinjoner
Lunchen idag blev kyckling i god sås. Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen
Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med kycklingen i en ugnsform. Häll över kycklingen. 425 kcal33,7 g protein18,1 g fett31,1 g kolhydraterKyckling i mango- och currysås, 3 port2 stora kycklingfiléer½ msk rapsolja½ msk smörsalt, peppar0,75 st stor röd paprika1 ½ dl matlagningsgrädde0,75 tsk curry½ msk sambal oelek½ pressad vitlöksklyfta½ dl mango chutney½ dl torrostade jordnötter (kom på det efter jag tagit bilden. Kyckling i mango- och currysås, 3 port. 2 stora kycklingfiléer
Dela paprikan i halvstora bitar och låt fräsa med kycklingen. Skär kycklingen i bitar och lägg över på salladenDela avocadon och lägg på bitarna på fatet