Imorrs Kokbok

Imorrs Kokbok

  • 11 Recept
Pluras paella

Pluras paella

Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter
Paella

Paella

1 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning. 1½ pkt saffran à 0,5 g. 12½ dl avorioris
Oxfilé i svamp och rödvinssås

Oxfilé i svamp och rödvinssås

En helt fantastisk sås som vi avnjöt förut var denna svamp- och rödvinssås. Till den åt vi oxfilé, hemmagjord potatisgratäng och sparris
Biff Rydberg med senapskräm

Biff Rydberg med senapskräm

Tyvärr finns inte receptet med i den fina kokbok som yngsta mästerkockarna givit ut (och som Liten fick i födelsedagspresent av fina familjen H - tack
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten

Hel kalkon i ugn

1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt gallret längst ner i ugnen. 2. Tag bort halsen och rensa och skölj kalkonen