Pensla brödet med kallt vatten och strö över havregryn. Låt brödet svalna innan du tar det ur formen. Låt brödet jäs under bakduk i 30 minuter. Sätt in brödet längts ner i ugnen och sänk värmen direkt till 200 grader
Av allt bröd du gjort så är det här det godaste. Brödet blir jättesaftigt och gott och allra bäst blir det när det får vila inlindat i en bakduk över natten
Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd. Brödet blir på ca 800 g. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra
Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform