Inläggningar, safta och sylta

Inläggningar, safta och sylta

  • 33 Recept
Nubbesill

Nubbesill

Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 2 ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 2 msk chilisås 200 g matjessill 420 g inläggningssill på minuten 10 cm purjolök 2 tomater Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gari (inlagd ingefära)

Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser Portioner. 8 1 bit färsk ingefära (à ca 100 g) 5 dl vatten 1 dl risvinäger (su) 1 dl socker 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Plommonchutney med ingefära och chili

Plommonchutney med ingefära och chili

Ingredienser Portioner. Ger ca 5 dl 8 plommon 2 rödlökar 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 msk strösocker 4 msk honung 2 msk ättiksprit (12 %) 3 msk finriven färsk ingefära finrivet skal av 1 citron 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Plommonchutney

Plommonchutney

Vad du behöver1 kg mogna plommon2 st rödlökar1 st röd chilifrukt2. 5 dl råsocker2 dl Vatten1 dl balsamvinäger1 st nypa salt0
RajRaj

RajRaj

75 cl vodka. 1 förp kokosmjölk. 4 citron. 2 dl koncentrerad ananasjuice. fruktsoda. 75 cl vodka 1 förp kokosmjölk 4 citron 2 dl koncentrerad ananasjuice fruktsoda
Klassisk tomatsalsa

Klassisk tomatsalsa

Ingredienser Portioner. 6 6 tomater 1 liten gul lök 1 - 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger 1 msk brun farin 1/2 - 1 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 1/2 dl strimlad basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kokt sparris

Kokt sparris

Ingredienser 1 odefinierad sparris , färsk, vit eller grön 1 odefinierad salt , 2 tsk per liter vatten 1 odefinierad vatten 1 odefinierad citronsaft , en skvätt 2 st sockerbit(ar) , 1-2 st 1 odefinierad smör , eller olja, en klick Köp receptet
Mexikansk picklad rödlök

Mexikansk picklad rödlök

Täck löken med vatten i en kastrull och koka den mjuk i någon minut. Dela och kärna ur jalapeno. Blanda lök, jalapeno, limesaft, apelsinsaft, peppar och salt i en glasburk
Dunderglögg, några flaskor

Dunderglögg, några flaskor

Ingredienser 5 l svagdricka , rumstempererad 5 st potatis(ar) , skivade, skalade råa 1 paket jäst , (vanlig bakjäst) 1 påse nejlikor 1 påse kardemummakärnor 1 bit(ar) ingefära , färsk (ca 5 cm) 1 st kanelstång 1 paket russin , 1-2 paket (2 pkt = 500g) 2,5 kg socker Köp receptet
Äpple gelé med mynta

Äpple gelé med mynta

Häll upp i gryta igen och tillsatt socker. Koka upp och skumma av. Garnera med blommor och blad. Koka äpplen och vatten ca 10 min
Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder
Inlagd paprika med lök

Inlagd paprika med lök

Koka upp och rör om tills sockret smält. Skala och skiva löken tunt. Blanda allt med lagen och koka svagt i ca 10-15 min

Thomas Picklade Lök

2) skala och skiva rödlök, fänkål och äpplen använd gärna mandolin. 1) koka upp ättika, socker ock vatten, låt svalna
Pressgurka - klassiskt tillbehör

Pressgurka - klassiskt tillbehör

Skivor av den saftiga steken och den gräddiga brunsåsen gick ner med god aptit. Skivor av cucummis, lite strösocker, stänk av ättikssprit och så lite vatten

Brantevikssill

Jag har under ett helt liv provat det mesta i sillinläggningsväg och jag måste säga att allt har inte varit gott