Vi hade planerat så bra innan att det nästan kändes som om rätterna dök upp på bordet av sig själv. Menu a la 70-talFördrink Kir Royal (1 del svartvinbärslikör + 5 delar mousserande vin) FörrättGratinerad fransk löksoppaHuvudrättBoeuf BourguignonMellanrättOstbrickaEfterrättGlassbomb på hemmagjord schweizernötparfait Det märks att vi har börjat få en viss vana av att ha fester med ganska många rätter. Gratinerad Fransk löksoppa 6 gula lökar, skivade 4 vitlöksklyftor, finhackat 3 msk olja 2 msk vetemjöl 2 buljongtärningar, grönsak eller höns 1 liter vatten 2 lagerblad 2 krm timjan 1 dl vitt vin salt, svartpeppar efter smak Tillbehör. Boeuf bourguignonSkär 3 kg högrev i mindre bitar. Salta (3 tsk) och peppra (1 tsk). Blanda ner 1/3 av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör ordentligt. Häll smeten i en form, ca 3 liter. Låt den stå i kylen ca 30 min. 120 g Marängtoppar (ja, vi köpte)5 bananer, skivade Ta ut och skär i avlånga skivor att varva med maränger och bananer Hemgjord varm chokladsås4 dl grädde300 g chokladKoka upp grädden. 3 msk olja. 3 tsk. ca 30 min. 300 g choklad
3 msk creme fraiche. Upprepa proceduren med de övriga 3 äggen. ca 300 g rabarberstjälkar. Ställ i frysen i ca 3 timmar, rör om ett par gånger under tiden. 3 st gelatinblad. 3 st äggulor. 300 g rabarber. 3. Låt bavaroisen stå ca 30 min i rumstemperatur före servering. 3 msk creme fraiche. ca 300 g rabarberstjälkar. 3 st gelatinblad. 3 st äggulor. 300 g rabarber
Carpaccio som på Harry´s Bar 3 propoints. 3 dl strösocker. 3 st äggulor. 3 dl vispgrädde. Carpaccio som på Harry´s Bar 3 propoints. 3 dl strösocker. 3 st äggulor. 3 dl vispgrädde
Låt vila ca 30 min. Lägg torkad karljohanssvamp i blöt i kallt vatten ca 30 min tills den mjuknat. Koka pastan i saltat vatten 2–3 min. 1/3 apelsin, färskpressad saft + rivet skal. 1/3 apelsin, färskpressad saft + rivet skal
Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar. 3 vitlöksklyftor. 3 msk kycklingfond. Häll i musslorna och stormkoka i cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. 3 dl vispgrädde. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili. 3 msk kycklingfond