3 Rätter

  • 9 Recept

70-talsfest 4- rätters med Kir Royal som fördrink

Vi hade planerat så bra innan att det nästan kändes som om rätterna dök upp på bordet av sig själv. Menu a la 70-talFördrink Kir Royal (1 del svartvinbärslikör + 5 delar mousserande vin) FörrättGratinerad fransk löksoppaHuvudrättBoeuf BourguignonMellanrättOstbrickaEfterrättGlassbomb på hemmagjord schweizernötparfait Det märks att vi har börjat få en viss vana av att ha fester med ganska många rätter. Gratinerad Fransk löksoppa 6 gula lökar, skivade 4 vitlöksklyftor, finhackat 3 msk olja 2 msk vetemjöl 2 buljongtärningar, grönsak eller höns 1 liter vatten 2 lagerblad 2 krm timjan 1 dl vitt vin salt, svartpeppar efter smak Tillbehör.  Boeuf bourguignonSkär 3 kg högrev i mindre bitar. Salta (3 tsk) och peppra (1 tsk). Blanda ner 1/3 av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör ordentligt. Häll smeten i en form, ca 3 liter. Låt den stå i kylen ca 30 min. 120 g Marängtoppar (ja, vi köpte)5 bananer, skivade Ta ut och skär i avlånga skivor att varva med maränger och bananer Hemgjord varm chokladsås4 dl grädde300 g chokladKoka upp grädden. 3 msk olja. 3 tsk. ca 30 min. 300 g choklad
Smarrig 3 rätters LCHF-middag

Smarrig 3 rätters LCHF-middag

23 Dec. 03. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och låt dem stå kallt i 2-3 timmar. Kommentar 23 D. 17. Smarrig 3rätters LCHF-middag
Kockduellen - 5 rätters

Kockduellen - 5 rätters

3 msk creme fraiche. Upprepa proceduren med de övriga 3 äggen. ca 300 g rabarberstjälkar. Ställ i frysen i ca 3 timmar, rör om ett par gånger under tiden. 3 st gelatinblad. 3 st äggulor. 300 g rabarber. 3. Låt bavaroisen stå ca 30 min i rumstemperatur före servering. 3 msk creme fraiche. ca 300 g rabarberstjälkar. 3 st gelatinblad. 3 st äggulor. 300 g rabarber
3 rätter retro

3 rätter retro

Läs även andra bloggares åsikter om Retro, Trerätters, Proppmätt, Matlagningsdag, Finfrämmat, KlassikerPs
2 rätters meny

2 rätters meny

3 - 4 personer. 3 vitlök. 3 msk ingefära (riven). 3 msk sesamfrö. 3 - 4 personer. 3 vitlök 1 st lime (saft + skal). 3 msk ingefära (riven). 3 msk sesamfrö
FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar. 3 vitlöksklyftor. 3 msk kycklingfond. Häll i musslorna och stormkoka i cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. 3 dl vispgrädde. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili. 3 msk kycklingfond