min egen kokbok

min egen kokbok

  • 11 Recept
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Låt stå framme en stund så smöret mjuknar (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar). Tryck ut pajdegen i pajformen med fingertopparna
Mozzarella- och spenatlasagne

Mozzarella- och spenatlasagne

Låt puttra i 3–4 minuter. Låt puttra i ca 10 minuter. Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter
Tomatsoppa

Tomatsoppa

Vispa ner tomatpurén och grädden och låt soppan koka i några minuter. Låt koka i 30 minuter till en riktigt god buljong
Kalljästa kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

Alla mina söta recept hittar du HÄR >>. (när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)
Lyxig Räktårta

Lyxig Räktårta

Innan skalning häller jag på ljummet vatten och knäcker äggen och låter dem ligga i ljumma vattnet någon minut innan jag skalar äggen
Värmande Boeuf Bourguignon och kraschad potatis

Värmande Boeuf Bourguignon och kraschad potatis

Efter att ha väntat i 40 minuter förgäves på buss och nästan blivit översnöad så var det bara att promenera kilometrar in till stan. Tillsätt till grytan och låt puttra ytterligare 20 minuter
köttbullar med försmak av julen

köttbullar med försmak av julen

Blanda ströbröd och matlagningsgrädde, låt svälla 5 minuter. Stek köttbullarna i omgångar, ca 5-10 minuter
Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Ät dessa fantastiska biffar tillsammans med kokt jasminris och en enkel vitlökssås gjort på tex creme fraiche, en nypa socker och pressad vitlök