Huvudrätter

Huvudrätter

  • 15 Recept
Helstekt kyckling med mango chutneysås

Helstekt kyckling med mango chutneysås

Gokväll alla fina läsare. Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår
Fransk köttgryta

Fransk köttgryta

Skär köttet i bitar 3x3 cm. Tärna fläsket och stek i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i fettet och lägg över i grytan
Vit fisk med apelsin- och hummersås

Vit fisk med apelsin- och hummersås

Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. Rör om och koka upp under omrörning
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Grekisk paj med fetaost

Grekisk paj med fetaost

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
Chili con carne med mörk choklad

Chili con carne med mörk choklad

Skala och finhacka lök och vitlök. Ringla olja i en gryta och fräs färsen smulig tillsammans med lök och vitlök
Kryddiga julköttbullar

Kryddiga julköttbullar

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt svälla en stund. Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel
Pocherad torsk med äggsås

Pocherad torsk med äggsås

Skär fisken i portionsbitar. Salta och låt fisken dra med saltet, ca 10 minuter. Fisken blir fastare i köttet
Sjömansbiff II

Sjömansbiff II

Skala och skiva löken tunt. Bryn den mjuk och guldgul i lite av fettet. Dela eventuellt köttskivorna i mindre bitar
Porterstek

Porterstek

Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök
Bakad lax med blomkål

Bakad lax med blomkål

Gnid in laxen med olja, salta och peppra. Baka i ugn i ca 15 minuter. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala, dela och skiva löken
Nyttigt blomkålsris

Nyttigt blomkålsris

Riv ner blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Koka upp en kastrull med vatten med en nypa salt. När vattnet kokar, häll ner blomkålen och låt den koka i någon minut, slå sedan av det i ett durkslag