Janssontarteletter Pajbotten. 13 dl mandelmjöl. 11/2 dl skalade sesamfrön. 11 msk fiberhusk. 11/2 tsk salt. 130 g smör. 11 ägg. 1Äggstanning matkarlek.nu
Per Morbergs recept på julskinka med griljering Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering till julskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman' www.koket.se
Klassisk Knäck, Lakritsknäck och Chokladknäck 2 dl strösocker. 2 dl vispgrädde. 2 dl ljus sirap. 1 msk smör. 0,5 dl hackad mandel (kan uteslutas). knäckformar www.landleyskok.se
Pepparkaksflarn Ingredienser Portioner. ca 30 st 75 g smör 1 dl havregryn 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g) 1 dl strösocker 2 tsk pepparkakskrydda (för recept se länk i steg 2) 2 msk vispgrädde eller mjölk 2 msk ljus sirap 1 krm bakpulver Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Julbak och julstress Åter till julen (som är betydligt roligare än besvärlig mage), är så glad att jag skalat ner på julsaker i år, Helen Holmberg
Lucka 24: Ris à la Malta och saftsås Nu är julafton här - som vi har längtat. Bakom sista luckan i kalendern gömmer sig julens vanligaste efterrätt Få lite matro
Markus chokladkolaJul,. Jul,. Markus chokladkola. 23 november 2017 @ 20. 50. En kollega på jobbet var sugen på att göra chokladkola för något år sedan Mary Dane -
Trillingnöt Ingredienser Portioner. ca 40 st 200 g ljus bakchoklad 2 dl rostade hasselnötter 25 g mörk bakchoklad Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Ischoklad När jag var liten gjorde man ischoklad med blockchoklad och härdat kokosfett i de där silvirga paketen carbs.se
Julknäck En klassiker på gottebordet. Knäcken går också bra att göra i mikron, men då bara en halv sats åt gången Farmors mat
Snöbollar Ingredienser Portioner. 30 st 200 g vit choklad 2 1/2 dl kokosflingor 1 1/2 msk färskpressad citronjuice Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Smörkola Ingredienser Portioner. 80 st 100 g smör 3 dl socker 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 msk vaniljsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5 www.ica.se
Räkcheesecake 250 g kavring (eller annat mörkt bröd). 1100 g smör. 15 gelatinblad. 1500 g räkor, med skal. 13 dl crème fraiche www.koket.se