Fisk

Fisk

  • 24 Recept
Torskfilé med bacon

Torskfilé med bacon

blanda grädde, crème fraiche och fiskbuljongtärning samt citronsaft. vidare med fisksås, potatismos, ärtor och morotsslantar
Gräddig regnbågslaxpasta med humleskott och krasse

Gräddig regnbågslaxpasta med humleskott och krasse

Pastadeg2 dl durumvetemjöl 2 dl vetemjöl 3 ägg 3 msk vatten 2 msk olivolja 0,5 krm salt. Pastasås1 knippe färsk lök [ca 3 st] 2 klyftor vitlök 1 msk fänkålsfrö olivolja, till stekning 2 dl torrt vitt vin 4 dl grädde 2 morötter 100 g svartkål 150 g krasseblad (eller ruccola) 50 g humleskott (eller späd sparris) 300 g gravad och rökt regnbågslax 1 msk honung 100 g färskost 100 g småtomater blandade oregano, till garnering
Räkpaj

Räkpaj

3 dl vetemjöl. 100 g flytande margarin. 1,5 dl riven ost, 17%. 3 msk vatten. 300 g skalade räkor (1 kg med skal)
Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

Teriyaki- och sesamglaserad lax med asiatisk glasnudelsallad och chilimajonnäs

600 g lax (av typen Salma eller Fröya) 1 msk teriyaki- och sesamolja (asian wok, Santa Maria) 2 msk sesamfrön, rostade 100 g glasnudlar 2 msk olivolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 10 sockerärtor, finstrimlade 1 klyfta vitlök, pressad (1 stor eller 2 mindre) 0,5-1 msk färsk ingefära, riven 1 limefrukt, pressad 0,5 msk sesamolja 1 kruka koriander salt (efter smak)
Gott räk recept

Gott räk recept

Hej. Kvällens goda rätt blev räksås med spaghetti. Var så gott så jag måste dela med mig av receptet=). räkor ca 500-1000 g beror på hur mycket räkor man vill ha
Makrillsås med dragon

Makrillsås med dragon

När det kommer till matbordet så är ju tisdagar traditionellt fiskdagar, i alla fall i mina trakter. Jag vet dock många som inte tycker om fisk, och ännu fler som äter lite fisk för att de tycker att det är svårt att tillaga
Fisk- och skaldjurswok

Fisk- och skaldjurswok

Ingredienser 300 g vit fiskfilé. Ingredienser 300 g vit fiskfilé. 1 msk rapsolja. ½ finhackad urkärnad röd chili