Smulpaj är en favorit och här med rabarber. Smörj en form och sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär rabarbern i bitar det skall vara så de täcker formen botten rejält och ha på mycket socker mer än du kan tro för rabarber är ruggigt surt jag hade nästan 2 dl i denna orm och pudra på lite potatismjöl så pajen inte blir rinning i botten
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg sedan rabarbern i en skål och tillsätt en blandning av sockret och potatismjölet
Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Kanongott vitlöksbröd. Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vi alltid göra vitlöksbröd till, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Om du inte har en lergryta så skaffa en. Smidigare sätt att laga mat finns inte. och gott blir det. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter
De flesta verkar komma ihåg fisksåsen från skolan, den man fick till fiskpinnar/fiskpanetter. Jag kommer ihåg den från min skoltid och mina barn äter den i skolan fortfarande