Kött

Kött

  • 16 Recept
Oxfilé till fest

Oxfilé till fest

Stick in en stektermometer i mitten av köttet. ta fram köttet någon halvtimme innan gästerna kommit så att det blir rumsvarmt eller värm det på 75 grader i ugnen ca 10 minuter
Stek

Stek

Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
Grillad högrev med asiatisk ketchupAnvänd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.

Grillad högrev med asiatisk ketchupAnvänd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.

Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar
Världens godaste pastagratäng

Världens godaste pastagratäng

VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Börja med köttfärssåsen