baka

baka

  • 50 Recept
Armeniska tunnbröd (Lavash)

Armeniska tunnbröd (Lavash)

Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt
Müslibröd

Müslibröd

Ingredienser3 dl ljummet vatten2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst1 tsk salt1-2 msk sirap2 dl müsli2 dl rågsikt4 dl vetemjöl1 ägg för att pensla
Lingonbröd

Lingonbröd

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, rumsvarmt smör i klickar, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Hallonkaka.

Hallonkaka.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen
Fröknäcke

Fröknäcke

Gör så härSätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Martins enkla surdegsbröd

Martins enkla surdegsbröd

Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Havrekex

Havrekex

150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt