Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, rumsvarmt smör i klickar, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Gör så härSätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt