Deg till baugette, bröd och pizza. Bröd den. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Levainbröd är omständigt, krångligt och tar tid. Fast det är rackars gott och luftigt dessutom blir det hållbart bröd som håller i flera dagar trots att det oftast är lite ljusare bröd
Vill man ha riktigt gott och smakrikt bröd så har jag lärt mig en sak, Låt det ta tid. Det här brödet tog extra lång tid, men man kan korta ner det en dag om man vill
1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. Lägg det jästa brödet med skarven uppåt på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min, vädra var 5. 1 bröd
Kanske det kan passa i dagen brödbak. Nu ska vi se hur den fungerar i ett surdegsbröd. Forma varje ämne genom att vika in ytterkanterna mot mitten när brödet formas
Ett fantastiskt gott och neutralt bröd som passar till det mesta. Vill du har nygräddat bröd på tex. När jag ( baknörd som jag är ) tog bild på mina nybakade bröd i lördags, så kom hon med sin "mobil" och gjorde exakt likadant