Bullar och söta bröd

Bullar och söta bröd

  • 70 Recept
Rimbobullar

Rimbobullar

Rör ihop glasyren och ringla över bullarna. Rimbodegen knådas ihop och kavlas ut på en gång men jäses endast en gång, fast lite längre tid än vanligt
Rimbobullar

Rimbobullar

Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna. Smula jästen i en skål och rör ut den i den kalla mjölken
Tastelines lussebullar

Tastelines lussebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 50 gram jäst , färsk 100 gram smör , osaltat 5 dl mjölk 250 gram kesella , lätt 2 paket saffran , (1 g till ett recept) 2 dl strösocker 17 dl vetemjöl 1,5 dl russin 1 bakplåtspapper 0,5 tsk salt Pensling 2 st ägg Köp receptet
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port 49 port 50 port 51 port 52 port 53 port 54 port 55 port 56 port 57 port 58 port 59 port 60 port 61 port 62 port 63 port 64 port 65 port 66 port 67 port 68 port 69 port 70 port 71 port 72 port 73 port 74 port 75 port 76 port 77 port 78 port 79 port 80 port 81 port 82 port 83 port 84 port 85 port 86 port 87 port 88 port 89 port 90 port 91 port 92 port 93 port 94 port 95 port 96 port 97 port 98 port 99 port 100 port 101 port 102 port 103 port 104 port 105 port 106 port 107 port 108 port 109 port 110 port 111 port 112 port 113 port 114 port 115 port 116 port 117 port 118 port 119 port 120 port 5 dl mjölk (3 %) 50 g Jäst 1 1/2 dl Strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk kardemumma 15 dl Vetemjöl 125 g smör Fyllning 125 g smör 1 1/2 dl Strösocker 2 msk Kanel 2 1/2 dl Vaniljkräm Garnering Ägg (till pensling) Pärlsocker
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Jag tycker vetedegen blir så mycket godare och saftigare. Karlsbaderbullar slår kanelbullar med hästlängder
Krofne- Munkar från Balkan

Krofne- Munkar från Balkan

Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott
Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Låt bullarna svalna på plåten någon minut, pensla dem med smält smör och rulla ovansidan i strösocker
Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt äggulor, socker, salt och det mesta av mjölet
Sockerbulle med vaniljkräm Ca 30 st

Sockerbulle med vaniljkräm Ca 30 st

Platta ut bullarna, kupa handen och lägg rundeln i handen. Forma släta bullar. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp
Seglarbullar

Seglarbullar

Pensla bullarna med smält smör och rulla runt i strösocker. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke
Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Lös jäst, socker och salt i bunke. Rulla grisarna i kanel och socker. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader