Efterrätter

Efterrätter

  • 56 Recept
Citronkräm med havrecrunch

Citronkräm med havrecrunch

Jag är inte så jättebra på desserter och det kanske beror på att jag sällan har sötsug. Jag gillar syrliga eller chokladiga desserter bäst
Spansk Tiramisu

Spansk Tiramisu

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Chokladganache 1 1/2 dl Vispgrädde 1 1/2 msk Honung 120 g Choklad (70 % kakaohalt) Mascarponekräm 2 st Ägg 3 msk Strösocker 250 g Mascarponeost Till montering 100 g mördegskakor (typ Brago)
Dessertshots med Chokladkolakräm

Dessertshots med Chokladkolakräm

Kvällen innan. Värm grädden i en kastrull tills den är riktigt het, den får inte koka. Hacka dumlekolorna i mindre bitar och slå den kokheta grädden över kolorna, rör tills de smält helt
Klappgröt

Klappgröt

Klappgröt är en god fluffig mannagrynsgröt gjord på vatten, mannagryn och bär. Lika god att serveras som en dessert, frukost eller mellanmål
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

100 gr vit blockchoklad. 12 dl creme fraiche. 12 limefrukter. 13/4 dl hallonsylt. 12 passionsfrukter. 1Citronmeliss
Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta. 17 december 2018 @ 08. 00. Saffranspannacotta blev det idag. 4-6 port. 5 dl grädde. 150 g vit choklad
Saffranssviss

Saffranssviss

Vispa grädde tillsammans med saffran. Skala och skär apelsinerna i bitar. Varva maränger, apelsiner och saffransgrädde på dessertassietter
Rocky road i glas

Rocky road i glas

Chokladmousse. Hacka chokladen och låt den smälta i en skål över hett vattenbad eller i mikron i ca 1 1/2 minut
Moccamousse  med kanderad mandel

Moccamousse med kanderad mandel

Bryt eller hacka chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör om tills chokladen smält
Vaniljpannacotta med chokladmousse

Vaniljpannacotta med chokladmousse

1 Vaniljpannacotta. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång (eller pulver) i en liten kastrull
Pannacotta med hjortron och yoghurt

Pannacotta med hjortron och yoghurt

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk med sockret. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen
Vaniljpannacotta med mangomousse

Vaniljpannacotta med mangomousse

Pannacotta. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med uppsnittad vaniljstång och socker
Citronfromage

Citronfromage

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Tvätta citronen väl och riv skalet. Vispa ägg och socker pösigt