Bröd

Bröd

  • 136 Recept
Germzopf

Germzopf

Portionen. 2 250 g Mehl 100 ml Milch 1 Pkg
Havrekex

Havrekex

150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt
Frötoppade scones

Frötoppade scones

Söndagsfrukosten får gärna bestå av nybakt bröd och en av favoriterna är scones. Söndagsmorgon = mysfrukost
Den perfekta foccacian

Den perfekta foccacian

vatten, 20 grader. 1jäst. 1mjöl. 1olivolja. 1salt1. Rör ihop vatten och smulad jäst. 2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta samman gärna i maskin, tillsätt därefter resten av mjölet
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Tekakslimpa

Tekakslimpa

Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl för då blir brödet lätt torrt
Salamifylld brödkrans

Salamifylld brödkrans

Servera brödet nygräddat. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ut jästen i vattnet
Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

Stompa är mjuka och goda tunnbröd som gräddas i stekpannan. Degen har ingen jästid, eftersom den innehåller bikarbonat istället för vanlig jäst, vilket gör att bröden går väldigt snabbt att baka
Snabbakat pannbröd

Snabbakat pannbröd

Torsdagsoppan idag var en grönkålssoppa som jag snabbakade ett bröd till. En bakpulverdeg som det blev fyra brödkakor av var precis lagom till oss två här i hushållet