Gott som förrätt eller till tapasbrickan. I detta receptet har jag använt Fontanas inlagda paprika, om man vill kan man rosta paprikan i ugnen själv innan, men inlagd färdig sparar tid för den hungrige
Väderomslaget och omställning från högtryck till lågtryck kändes av hela lördagen, och lagom till regnet kom kunde vi sätta oss till bords inne och avnjuta
Värm ugnen till 200 grader. Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Blanda olivolja, salt, peppar och socker och ringla blandningen över grönsakerna
Jag tycker det är skönt att inte äta för mastig och stabbig mat på sommaren. Värmen brukar göra att man inte är sugen på feta såser och glödheta gratänger
MM som i Matig och Mättande. Det är precis vad den här salladen handlar om med massor av protein, lite kolhydrater i form av risoni och pikant smak av mycket gräslök
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Om man har tur, och som jag har en bror som jagar kan man få lite rådjurskött att lägga frysen. I helgen blir det rådjurssadel som jag serverar med jordärtskockspuré, trattkantareller, kål och rödvinssky