SĂ„ser đŸ€—

SĂ„ser đŸ€—

  • 19 Recept
Inkokt lax

Inkokt lax

1 st laxfilé av mittbiten,. 11 st medelstor morot. 11 st gul lök
SkarpsÄs frÄn Espö

SkarpsÄs frÄn Espö

 . Foto. Karin / bevemyrs blogg. Minns ni hur Leo nÄgon gÄng i juni lÀrde oss att byxa en abborre. Om inte sÄ kika hÀr
RÀktartar med brödchips, dillolja och rÀkmajonnÀs

RÀktartar med brödchips, dillolja och rÀkmajonnÀs

Ingredienser Portioner. 4 500 g rÀkor med skal (fÀrska eller frysta, tinade) 1 minibaguette 3 msk majonnÀs eller rÀkmajonnÀs (se lÀnk i texten, punkt 4) 3 msk finskuren grÀslök 1/2 tsk finrivet citronskal 2 tsk fÀrskpressad citronjuice 80 g löjrom (alt
Dillolja

Dillolja

God morgon den soliga söndag. Vilken helg vi fick, solig och skön. Nu har man hunnit tanka energi för kommande vecka och Ànnu har vi en solig dag kvar
Stekt flÀsk med löksÄs

Stekt flÀsk med löksÄs

Tidigare i Är, nÀr jag var jobbade nÄgra dagar i strÀck i Karlskrona, passade jag pÄ att trÀffa och sova över hos min barndomskompis som bor dÀr
LöksÄs till stekt flÀsk

LöksÄs till stekt flÀsk

Skala, dela och strimla löken mot fibrerna. Stek löken mjuk i smör i en stor stekpanna med höga kanter i 10 minuter
SenapsÄs al'a hovmÀstar

SenapsÄs al'a hovmÀstar

Blanda ihop ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar 3 msk grÀddfil. 3 msk majonnÀs. 2 msk grov senap
Kall kokt röding med skarpsÄs

Kall kokt röding med skarpsÄs

SÄs. Mosa gulan och blanda med rÄa gulan, blanda med vinÀger, senap, salt och peppar. Bland försiktigt med grÀdden
Inkokt lax med skarpsÄs

Inkokt lax med skarpsÄs

Inkokt har jag ibland haft lite svÄrt för. För min del beror det pÄ att laxen ofta serveras tÀckt av ett tjockt lager gelé som gör att det hela blir lite oaptitligt
Friterad kyckling med sötsur sÄs

Friterad kyckling med sötsur sÄs

NÀr vi gÄr ut och Àter kinamat, (vilket ju inte blir sÄ himla ofta eftersom den vuxna karl hÀr i huset inte Àr nÄgot stort fan av den typen av mat) sÄ brukar jag för det mesta vÀlja friterad kyckling med sötsur sÄs
Rostbiff med Dansk RemouladsÄs

Rostbiff med Dansk RemouladsÄs

Dansk Remoulade Matlagningen gĂ„r fortfarande pĂ„ sparlĂ„ga hĂ€r hemma i Östersund, pĂ„ grund av Cryptosporidium som Ă€nnu hĂ€rjar fritt i vĂ„rt vattenledningssystem
RemouladsÄs

RemouladsÄs

Innan jag hittade LCHF sÄ tog jag, och sÀkert mÄnga med mig, svÀngen om GI. Det funkade sÄdÀr. Jag har svÄrt att begrÀnsa mitt Àtande sÄ lÀnge jag fÄr smyga in kolhydrater i kosten, och dÀrför blev det GI svÄrt
RemouladsÄsen

RemouladsÄsen

 . Justdeja, jag har ju glömt att berÀtta om den dÀr remouladsÄsen jag gjorde till mina f*skpinnar förra veckan
RemouladesÄs

RemouladesÄs

SÄ hÀr gör du. Close. Bra att veta nÀr du Àndrar antalet portioner. Detta recept Àr gjort för 4 portioner
GorgonzolasÄs

GorgonzolasÄs

SÄsen ser lite klumpig ut pÄ bilden, det Àr för att den var kall nÀr jag tog bilden. I söndags bjöd vi hit svÀrisarna pÄ 3 rÀtters
KantarellsĂ„s – godaste jag gjort!

KantarellsĂ„s – godaste jag gjort!

Det Àr mÄnga som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller. Jag har en del i arkivet, bara skriv in kantareller i sökrutan sÄ kommer en hel del recept upp
KantarellsĂ„s – enkelt recept

KantarellsĂ„s – enkelt recept

SÄ hÀr gör du. 15 minuter. Stek de fÀrska kantarellerna i lite smör sÄ att vÀtskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur