Riv 8–10 kalla kokta potatisar och blanda ner i smeten. 8-10 potatisar, kalla kokta. 3 dl mjöl 1 tsk salt 6 dl mjölk 4 ägg 8-10 potatisar, kalla kokta smör 200 g vitkål 2 dl lingonsylt
Potatissallad är himla smidigt, och det är väldigt lätt att göra en egen. Den här varianten ni ska få recept på nu är en rustik variant med rostad potatis, creme fraiche, bacon och gräslök
Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över
Dela potatisen i bitar, rör ihop alla ingredienser till såsen. 1 kg kokt färskpotatis. Blanda med såsen. Gott till sommaren med något grillat kött till
4 1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis) 2 äggulor 50 g smör 3/4 tsk salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Först och främst då, jag har skrivit att det är mjölig potatis som gäller, men jag har gjort med fast potatis också, och det fungerar absolut det också
Skär potatisen i stavar. Potatisen ska inte spricka. mjölig potatis, ex Kung Edward. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också