4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Goooda och möööra kycklingben som fått puttra sakta under lock i krämig sås. Knorr kycklingkrydda. Bryn kycklingen i smör, på med kycklingkrydda, salta och peppra
)(Ugnsformen ska vara så stor att kycklinglårfiléerna får plats i ett lager, detta för att de ska täckas av blandningen man häller över i kommande steg
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. 400 g kycklingfiléer. Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen
Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör. Ugnsrostad potatis och en sallad serverade jag till denna underbart ljuvlig kycklinggryta
Kyckling lär ju toppa listan på svenskarnas vardagsmiddag. Dela kycklingklubborna i leden och lägg dem i marinaden (i en bunke eller i dubbla plastpåsar)
Men även om man har semester så ska det lagas mat och ikväll lagades det kyckling. Kycklingklubbor är billig mat och sköter sig i princip själv i ugnen
Idag bjuder jag på kycklingben med grillkrydda som lagar sig själv i ugn. Grillkryddad kyckling i ugn. Lägg frysta eller kycklingben på en plåt eller i en ugnsform