Idag var jag och skaffade nytt träningskort på SATS, får se om det går bättre nu, men det är för mörkt & kallt ute å jogga och mitt motionsband är liksom inte samma sak nu när man väl börjat jogga utomhus
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Jag lånade Jovan Radomirs kokbok "Mitt Balkan" på biblioteket. Läsningen gav ett svårartat sug efter kryddiga Ćevapčićis (köttbullar/järpar/köttfärsspett, vanliga på Balkan)
Riktigt god och lättlagad kubansk färsgryta. Man kan variera sin köttfärsås och ha i allt från russin, ärtor till morötter och den är lika god att tillagas med vegofärs
Cufte är vanligt förekommande biffar över hela Balkan. Ofta serveras dem i tomatsås men idag valde jag att fylla dem och servera med kryddig stekt potatis, ajvardipp och en syrlig sallad
600 gr blandfärs 1 påse tacoskrydda 1 pressad vitlöksklyftaEn låda hackade cocktailtomater Lite chilikrydda Salt En bit hackad purjolök Bryn ihop allt detta i en stekpanna