Vilt

Vilt

Mustig köttgryta på högrev

Mustig köttgryta på högrev

Skär köttet i bitar. Skala morötter, palsternacka, lök och kvarta svamparna. Bryn köttet i smöret i en gryta
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Ingredienser Portioner. 6 1 kg fryst älgstek Lag 3 1/2 dl vatten 1 dl rött vin 1 msk flytande honung 2 krossade vitlöksklyftor 3 svartpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1/4 dl salt Lägg till i inköpslistan
Nordisk mat - Älggryta

Nordisk mat - Älggryta

se beskriver man den nordiska maten som en ny trend, det är populärt med rotfrukter, vilt och säsongsanpassat
Köttfärssås i Crock-Pot

Köttfärssås i Crock-Pot

Långkokt köttfärssås 2-3 port. 400 g köttfärs, jag hade älg. 50 g stekfett. 4 dl strimlad rödbetsblast, spenat eller vitkål går också bra
Älggryta Lyx - Whisky

Älggryta Lyx - Whisky

Låt köttet få färg, häll sedan i vinet, vattnet, whiskyn, oxfond, viltfond, rödvinsvinägern, vispgrädden, lagerbladen, färsk timjan och salt + peppar
Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Såg ni en mysiga filmen Julie and Julia som gick på TV för ett par helger sedan. Den bygger på en sann berättelse
Fetaostbiffar med basilikasås

Fetaostbiffar med basilikasås

Ledig dag och trött som en tok, träningskläderna var packade men något gick fel där efter veckohandlingen
Sotad älgcarpaccio med färgpalett

Sotad älgcarpaccio med färgpalett

Äppletemat fortsätter. Jag har precis, till sen lunch, mumsat upp ett helt fat med sotad älgcarpaccio. De färgglada tillbehören bestod av picklade kantareller, sötad schalottenlök, äppelkaviar, krasse, en underbar parmesancrème, havtorn och lingon
Chile på älg

Chile på älg

Mmm vad god chilegryta det blev på älgfärs. ). Smaksatte med lite etiopisk peppar också som blivit min nya favoritkrydda
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta
Gravad älg med viltkrydda

Gravad älg med viltkrydda

2 msk viltkrydda. 1 Torka av köttet med hushållspapper. Gnid in det med socker, salt och kryddor. 2 Lägg det i dubbla plastpåsar och knyt igen