Låt kakorna svala några minuter på plåten innan de flyttas över till galler. Häll i Philiadelphiafyllningen i gropen och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter
En krämigt len ostkaka med smak av jordnötter. Ett måste för jordnötssmörälskaren, som jag. ) Denna version behöver inte bakas i ugn, utan blir klar efter timmar i kylen
Skiva jordubbar i mindre bitar. Idag görs det tårtor av så många olika slag men en tårta som går hem hos dem flesta, det är just en hederlig gräddtårta
Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse. Låt smeten stå till sig i kylen, minst 1 timme. Stek falafeln på medelvärme i olivolja, ca 2 minuter per sida. 2 tsk spiskummin
Kakan bakades i mina nya Nordic Ware formar som jag fick testa på i samarbete med dem. Den här gången använde jag formen Anniversary Gold som är en riktigt snygg plåt i guld med fyra mindre kakformar
Mina kryddor fick agera rekvisita och liva upp med lite extra färg haha. detta mina vänner, är en egen variant på risifrutti i form av mina kära overnight oats
Du behöver ingen ugn och cheesecaken är så gott som klar på ca 45 minuter. 30-35 minuter + tid i kylen. Blanda jordgubbarna med limesaft och 1 dl strösocker och värm i mikron för 2 minuter på 600 Watt. Blanda gelatin med 2 msk kallt vatten och låt det stå ett par minuter
Du kan hacka ananasen ytterligare lite om du vill ha lite mindre bitar). Ha i ströbröd och mjölk i en liten skål och låt svälla i ca 5 minuter. Stek köttbullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, vänd lite på dom efter ungefär halva tiden
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Min vän och kollega är en riktig hejare på att baka. (Dessa är gjorda lite större än en femkrona) Sätt in i ugnen på 170 grader i 15 min. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker, äggulor och hallonsaften till en slät smet och ställ i kylen i 30 min. Ställ in i kylen i 30 min
Något som väckte min nyfikenhet den gången var maskrosmarmelad och idag har jag tillrett mig själv en sats marmelad som smakar friskt av blommig citrus
1eventuellt färska, ätliga blommor som violer eller penséerSå här gör du 40 minuter Botten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3–4 timmar