Så fort det går, redan Påsk Afton och det är så kallt att man inte vill vara ute. Men inne är det varmt och de små godingarna med föräldrar skall komma på lite Påskmat och sen blir det ägglekande i trädgården…
Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
En gång åkte vi runt i de låga bergen norr om Verona. Stannade i Negrar och besökte vinkooperativet som en gång lär ha uppfunnit Amarone, vinet gjort på torkade druvor
Jag lagade en ugnstekt falukorv med tacosmak. Till korven serverades potatismos och en sallad. Korven såg kanske inte så mycket ut för världen, men smaken var det inget fel på
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>. En favorit hos mina barn och deras kompisar (ca 5 port). En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater
Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Eftermiddagssuget kommer. Man (läs. jag) är beredd att råna närmsta kiosk. Sväng ihop en Matkomas Nyttigare Äppelpaj och gör denna superenkla vaniljsås till så är det helt legitimt att äta äppelpaj, trots att det bara är torsdag
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ca 500 g skuren rabarber i en pajform. Blanda i ca 1 msk potatismjöl samt kokossocker efter tycke och smak (beroende på hur sur rabarbern är)
Himmelskt gott är smakkombinationen rabarber och jordgubbar. Det här receptet har jag tänkt göra länge (det är ju knäckigt), men det har inte blivit av