Även om jag kan tycka att vegetarisk mat bör ha sitt eget existensberättigande utan att söka efterlikna födan för karnivoren kan det ibland finnas en poäng med nyttiga lättanvända råvaror som går fort att tillaga
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skiva de färska tomaterna. Fyll det förgräddade pajskalet med den frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Vet ni vad. Brukar ni äta mycket vegetarisk mat. Snart har vi äntligen vår- och sommarhalvåret att se fram emot igen och jag längtar verkligen ska ni veta
(Du kan givetvis göra en annan matpajsdeg om du föredrar det. Gårdagens klimatmaxade paj var både gluten- och laktosfri för att passa min känsliga mage och dessutom riktigt saftig och välsmakande
vetemjöl. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat
Tillsätt tomatpuré och stek lite till. 4 portioner 400 g kokta vita bönor 1 lök 3 st morötter 2 st selleristjälkar 3-4 msk tomatpuré 2 st grönsaksbuljongtärningar (eller salt) 1 tsk paprikapulver Salt & peppar Olivolja till stekning Ca 5 dl vatten 1 dl finhackad persilja (valfritt) Gör såhär. 3-4 msk tomatpuré