Tycker ni om brysselkål. Brysselkål är en grönsak som tidigare oftast kom fram i grönsakshyllorna till jul och den serveras som tillbehör på många julbord
Veckans vegetariska. Börjar bli lite förvånad över hur mycket goda vegetariska rätter det finns. Ska göra liite mer spenatfyllning nästa gång, för det blir solklart en nästa gång
Det där som jag skrev igår om blomkål till middag var inget skämt, utan ett försök att hitta fler vegetariska rätter att äta – och att variera pasta, som vi äter minst 3 gånger i veckan här hemma
De ugnsbakade körsbärstomaterna gör jag en sats av då och då, och använder till allt möjligt, som tillbehör både till kött, fisk och vegetariska rätter, eller i pajer och pastarätter
Det går alldeles utmärkt att skippa baconet och äta den som en vegetarisk rätt. Man ska inte rata rätter som går fort att laga för de är så smidiga ibland
Jag brukar finna nöje i att göra om kötträtter till vegetariska rätter. Tips från läsarna, istället för att kompensera med extra salt och paprika använd gärna Hälsans Kök á la Bacon (ovo-vegetariska tärningar som kan användas istället för Bacon)
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den
Oavsett väderlek så kör vi vidare på en köttfri dag i veckan, ibland blir det måndag och ibland någon annan dag men oavsett när så har det varit gott med vegetarisk mat hitintills