Sås

Sås

  • 16 Recept
Kall sås till kassler

Kall sås till kassler

Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Hel laxsida i ugn

Hel laxsida i ugn

Servera gärna med sparrispaj och dillsås eller romsås. Helstekt lax i ugn är så gott och smidigt att laga, den blir saftig och sköter sig själv i ugnen
God champinjonsås

God champinjonsås

Lägg i buljongtärningen och rör under medelvärme till du får en jämn sås. Låt såsen puttra på svag värme och rör om med jämna mellanrum
Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Varmrökt lax med två såser

Varmrökt lax med två såser

Det här receptet på två såser till varmrökt lax är hämtat från Allt om mat. Varm­rökt lax med två kalla såser
Sås till varmrökt lax

Sås till varmrökt lax

Vispa grädde inte allt för hårt men tillräckligt så att såsen inte blir för lös när vinägern tillsätts
Läcker sås till pasta

Läcker sås till pasta

Koka pastan och gör såsen under tiden. Vänd ner den färdigkokta pastan i såsen. Finhacka lök, paprika och skinka
Kall sås, perfekt till kyckling

Kall sås, perfekt till kyckling

Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. 1-2 matskedar sweet chili sås. Hacka röd lök och tomat i små bitar
Citronsås till lax

Citronsås till lax

Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Mannagrynspudding med saftsås

Mannagrynspudding med saftsås

Servera puddingen med saftsås. Saftsås. Låt svalna och strö över lite socker så bildas det inte skinn på såsen
Rom- och kräftsås till fisk

Rom- och kräftsås till fisk

Blanda allt. Rör sist ner rommen och kräftstjärtarna. 5 dl gräddfil. 2 dl lättmajonäs. 1/2 dl mjölk. salt. peppar
Rödvinssås

Rödvinssås

Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du hemmagjord kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare