Grytor och annat gott

Grytor och annat gott

Klassisk köttfärssås med spaghetti

Klassisk köttfärssås med spaghetti

400 g nötfärs 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 3 msk tomatpuré 1 dl rött vin (eller vatten) 400 g krossade tomater 1 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 lagerblad 1 tsk salt peppar, nymalen kokt pasta, till servering
Cajunkräftor med chorizo, majs och aioli

Cajunkräftor med chorizo, majs och aioli

Cajunkrydda3 msk gula senapsfrön 3 msk korianderfrö 2 tsk hel nejlika 1 msk svartpepparkorn 1,5 msk dillfrö 1-2 msk chiliflakes 2 msk paprikapulver 1 msk tabasco 5 lagerblad 4 msk salt
Isabellas bästa köttfärssås

Isabellas bästa köttfärssås

0,5 gul lök 0,5 morot 1 selleristjälk 500 g högrevsfärs, grovmalen 100 g fläskfärs 5 dl rött vin 2 msk tomatpuré 7 lagerblad (färska eller torkade) 3 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 400 g spaghetti 50 g smör 75 g parmesanost, finriven ca 1 dl olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

4 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan salt nymalen svartpeppar 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan
Lammgryta med ben

Lammgryta med ben

1,5 kg lammkött med ben i grova delar. 0,5 gul lök. 3 msk olivolja. 2 klyftor vitlök. 1 stjälk blekselleri. 1 msk tomatpuré
Långkokt chili på högrev med choklad

Långkokt chili på högrev med choklad

6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Texas chili med choklad

Texas chili med choklad

1 anchochili 1 pasillachili 1 chipotlechilifrukt 300 g bacon, i bit 800 g högrev, putsad, i grytbitar 3 rödlökar, skalade och skurna i klyftor 3 klyfta vitlök, finfint skivade 1 dl kaffe, hyfsat starkt 3 dl ale (öl), gärna amber eller mörkare vatten 0,5 tsk malen nejlika 0,5 tsk ingefära, mald 0,5 tsk malen koriander 0,5 tsk cayennepeppar 1 tsk malen spiskummin 0,5 dl majsmjöl salt majsolja 50 g mörk choklad 70 % limefrukt molasses (eller lönnsirap)
Köttfärsgulasch

Köttfärsgulasch

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 1 odefinierad smör , till stekning 200 gram köttfärs 2 st morot 2 st potatis(ar) , av fast sort 1 st paprika 5 dl grönsaksbuljong 300 gram krossade tomater , ca 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 tsk paprikapulver 2 krm kummin , malen 1 msk persilja 1 dl crème fraiche Köp receptet
Nordafrikansk lammfärsgryta

Nordafrikansk lammfärsgryta

4 Gryta 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk kummin ca 500 g lammfärs 2 msk olja 1 tsk gurkmeja 2 krm mald kanel 1/2 tsk mald koriander 2 lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 förp krossade tomater (à 390 g) 1 förp kokta kikärter (à 380 g) salt svartpeppar Tillbehör 4 port quinoa eller annat gryn 1/2 kruka persilja 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen