Blanda mjölk, matlagningsgrädde, riven ost och kryddorna och häll över kasslern. Grön 5, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 17%-ig riven ost. 5 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 17%-ig riven ost. 5 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 17%-ig riven ost. 3 dl matlagningsgrädde
Lägg bitarna i en ugnsfast form tillsammans med de soltorkade tomaterna som du hackar grovt. Blanda samman grädde, cream fraiche, pressad vitlök, tomatpuré och herbamare och peppar till såsen
I originalreceptet så är det med ananas dip till, men då jag glömde köpa några få saker, så som ananas, så fick det bli en curry dip gjord på matlagningsyoghurt istället
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Även om jag kommer jobba mindre, hur tusan ska vi hinna laga mat i veckorna egentligen. När jag kom hem häromdagen hade Daniel och Tea börjat på maten enligt kökschefens (mina) instruktioner
Smält någon matsked med smör, smula ner buljongtärningen och låt den fräsa lite i smöret, tillsätt 1 msk maizena och sedan vinet och grädden, låt såsen koka ett tag under omrörning, lägg sedan i dillen och smaka av med salt och peppar. Mattias 4 bitar L