Ja, det är fortfarande varmt och det är fortfarande sommar, men termometern visar inte lika många grader idag, och jackan fick minsann åka på imorse när jag körde till jobbet
Ca 45 minuter eller till äggstaningen är fast och pajben har fått en fin färg på ytan. Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost
Förberedelserna är minimala och smakerna är klockrena. Tillaga köttet mitt i ugnen i ca 45min. Täck sedan plåtsen med folie och ställ tillbaka in i ugnen i ca 15-20 min
I morgon skall det bli ganska många minusgrader då skall jag frosta av frysen… det behövs verkligen. Lägg över till en ugnssäker form och låt den stå inne i ca 40 minuter
Låt den vila kallt i 60 minuter. Nagga och förgrädda i 200° 10 minuter. Grädda 30-40 minuter, tills äggstanningen stelnat. Låt såsen stå kallt minst 30 minuter före servering. Mixa ingredienserna till degen, smörj en pajform, tryck ut degen och förgrädda i 12-15 minuter i 200 grader. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare ca 10 minuter