25 g jäst. 12½ dl ljummet vatten max 37°. 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1½ tsk salt. 16 dl vetemjöl. 125 g jäst 2½ dl ljummet vatten max 37° 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 6 dl vetemjölGör så här Smula jästen i en bunke
Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig. Jag gillar att förgrädda min pizzabotten innan jag lägger på fyllningen, men det är en smaksak
Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr )
För att laga Bra pizzadegSmula jästen och tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt helst i maskin