08 Jan. 12. 33. Twitter. Facebook. Rostad potatis. 0kommentarer. Riktigt goda och krispiga potatisklyftor. Knepet för att få de så där krispiga är att lägga dem en och en på en plåt
Vi äter en del fisk hemma nu, eftersom Tea gärna äter det. Ofta steker vi bara fisken som den är. Stekt fisk är mjuk och lätt för henne att plocka i sig
Kyckling paprikash är en populär rätt i Ungern och görs över hela Balkan. Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Bryn kycklingen i smöret. Tillsätt strimlad lök, strimlad paprika och kryddmix. Blanda väl. Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme i cirka 5 minuter
Middag hos mamma och pappa. Publicerat 2016-02-12 20. 23. 30 i. inspiration,. möjligheter. Fick en underbar middag hos mina föräldrar, bruna bönor med fläsk och korv
I fredags förra veckan gjorde vi souvlaki (grekiska grillspett). Jag har tidigare alltid marinerat köttet som vanligt med antingen köpmarinad eller gjort en egen men har aldrig fått fram den där specifika smaken som souvlaki har
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Kyckling och grönsaker i sötsur sås. Som på kinarestaurangen fast godare då förstås. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm
Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen. 2. Fiskbiffar. Ta bort ev ben ur fisken, lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar
Foto. Theres Lundén. Då var det dags för året första potatissallad med färskpotatis. I våra land har vi inte riktigt ännu börjat skörda vår potatis, men snart kan våra sommarpotatissallader enbart innehålla vår egen potatis