Tre av fyra bröd jag bakar här hemma bakar jag enbart på vetemjöl. Just nu handlar det om att baka ett lika härligt segt och saftigt vetesurdegsbröd utan degblandare som jag kan baka med degblandare
Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
Det här blev de hittills bästa baguetter jag någonsin bakat. Vilket resulterade i en continental frukost med löskokt ägg, english breakfast thé, apelsinmarmelad och nybakade surdegsbaguetter imorse
Den gångna helgen avnjöts det ost från Androuet, dels den fantastiskt goda brien som åts i midsommarhelgen och sen så satsade jag den här gången på en hårdost gjord av getmjölk som var riktigt god
Om man kalljäser frallor så går det snabbt att få nygräddade frallor till frukosten. Frallorna bakas på kvällen, jäser i kylen under natten och gräddas på morgonen
Provköket har varit i Barcelona över helgen och har därför inte hunnit skriva så mycket här. Det vi däremot har hunnit är att äta en massa spanskt och gott och var så säker – snart dyker en och annan härmad tapasrätt upp här
Mantecados är spanska smâkakor/kex smaksatta med citron och/eller kanel. De härstammar frân Andalusien och frân det spanska ordet manteca som betyder fett, eftersom mantecados är gjorda pâ ister
Härom dagen så gjorde jag för första gången Dulce de leche som man kan läsa mycket om på internet. Det är en latinamerikansk söt mjölkbaserad sås med kola och messmörskaraktär som framställs genom att man sjuder en burk med kondenserad mjölk under vatten i flera timmar
Disse småpaiene laget jeg til en middagsbuffet for noen uker siden. Fyllet var inspirert av denne oppskriften, men jeg tilsatte også litt spansk chorizo
en riktigt god salsa gjorde jag av. 8 fina tomater2 röda chili, spansk peppar5 vitlöksklyftor1 gul lök1 rågad matsked torkad koriandersaft av 2 limesalttorrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen