Mina favoriter

Mina favoriter

  • 28 Recept
Mina favoriter
Rågsurdegs baguette och tomatsoppa

Rågsurdegs baguette och tomatsoppa

Till lunch idag gjorde jag rågsurdegsbaguette och tomatsoppa.  Långjäst rågsurdegsbaguetteLång jästid ger baguetten kraftig surdegssmak
Årets bästa brödmorgon

Årets bästa brödmorgon

Tre av fyra bröd jag bakar här hemma bakar jag enbart på vetemjöl. Just nu handlar det om att baka ett lika härligt segt och saftigt vetesurdegsbröd utan degblandare som jag kan baka med degblandare
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
Solbackens Surdegsbaguetter

Solbackens Surdegsbaguetter

Det här blev de hittills bästa baguetter jag någonsin bakat. Vilket resulterade i en continental frukost med löskokt ägg, english breakfast thé, apelsinmarmelad och nybakade surdegsbaguetter imorse
Surdegsmakarn’s Surdegsbaguette

Surdegsmakarn’s Surdegsbaguette

 På bilden nedan ser du hur jag snittade mina. Så här trevliga blev mina baguetter. I helgen var det då äntligen dags att baka surdegsbaguetter
ljusa surdegsbaguetter

ljusa surdegsbaguetter

Visst låter det gott. Det är det också. Jag bakade dessa i somras men har heeelt glömt bort att göra ett inlägg om dem
Baguette igen

Baguette igen

Den gångna helgen avnjöts det ost från Androuet, dels den fantastiskt goda brien som åts i midsommarhelgen och sen så satsade jag den här gången på en hårdost gjord av getmjölk som var riktigt god
Baguetter med vitlökssmak

Baguetter med vitlökssmak

Lös upp jästen i det kalla vattnet i en degbunke och vispa ner resten av ingredienserna i den första gruppen ingredienser
Baguetter med rågmjöl

Baguetter med rågmjöl

Nu har det fått bli lite baguetter igen, efter förra veckans katastrofala försök så har jag försökt repa mig
Bröd med frön och nötter

Bröd med frön och nötter

Sommarvärmen är definitivt borta och just nu känns det faktiskt som höst här i Örebro. Grått, kallt och regnigt
Kalljästa filmjölksfrallor

Kalljästa filmjölksfrallor

_______________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Om man kalljäser frallor så går det snabbt att få nygräddade frallor till frukosten. Frallorna bakas på kvällen, jäser i kylen under natten och gräddas på morgonen
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Det här är ett av mina absoluta favoritbröd. Så smidiga att göra och så otroligt goda, nästan lite sega som ciabatta
Ugnsgrillade rotfrukter minus en halvtimme

Ugnsgrillade rotfrukter minus en halvtimme

Provköket har varit i Barcelona över helgen och har därför inte hunnit skriva så mycket här. Det vi däremot har hunnit är att äta en massa spanskt och gott och var så säker – snart dyker en och annan härmad tapasrätt upp här
Mantecados

Mantecados

Mantecados är spanska smâkakor/kex smaksatta med citron och/eller kanel. De härstammar frân Andalusien och frân det spanska ordet manteca som betyder fett, eftersom mantecados är gjorda pâ ister
Dulce de leche

Dulce de leche

Härom dagen så gjorde jag för första gången Dulce de leche som man kan läsa mycket om på internet. Det är en latinamerikansk söt mjölkbaserad sås med kola och messmörskaraktär som framställs genom att man sjuder en burk med kondenserad mjölk under vatten i flera timmar
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

Igår hade vi temamiddag hemma hos oss och som vanligt när det gäller den så var det ett land som fick utgöra grund för maten
Mango- och avokadosalsa

Mango- och avokadosalsa

Nu börjar den här långhelgen lida mot sitt slut, men oj vilken härlig helg det har varit. Min fest i fredags blev så lyckad som jag hade hoppats
Småpaier med spinatfyll og chorizo

Småpaier med spinatfyll og chorizo

Disse småpaiene laget jeg til en middagsbuffet for noen uker siden. Fyllet var inspirert av denne oppskriften, men jeg tilsatte også litt spansk chorizo

Tapas Afton Alicante Style

Vilken helt underbar helg och att vi hade sådan tur med vädret denna helgen oxå. Igår hade vi nämligen Tapas Afton med Alicante-gänget hemma hos oss
het salsa

het salsa

en riktigt god salsa gjorde jag av. 8 fina tomater2 röda chili, spansk peppar5 vitlöksklyftor1 gul lök1 rågad matsked torkad koriandersaft av 2 limesalttorrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen
Tapastips från min kokbok

Tapastips från min kokbok

Mina empanadas väljer jag att göra ganska små. Empanadas de atún. Frasiga spanska piroger med tonfisk- och tomatfyllning