Mina favoriter

Mina favoriter

  • 72 Recept
Mina favoriter
Marinerade räkor till tacos

Marinerade räkor till tacos

mina planer idag är att ligga i soffan och bli frisk för jag hatar verkligen att vara sjuk. Är det dags att variera fredagstacon
Enkla Kräftsnittar

Enkla Kräftsnittar

Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Mustig köttgryta med svamp

Mustig köttgryta med svamp

Hösten börjar visa sig och äntligen är det åter ok att laga mustiga, härliga grytor. Nu finns det dessutom massor av svamp i markerna, eller butikerna, så varför inte göra en kombination
Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

Ugnsbakade ribs, grönsaker och skruvad potatis

En av mina absoluta favoriter. Jag älskar revben - Ribs. Det ska vara riktigt kladdigt och gott. Fingrarna och munnen ska vara flottiga, då vet jag att jag har lyckats och att det har smakat fantastiskt bra
Gravlaxsås i panik

Gravlaxsås i panik

Blanda senap, socker och äggula med en stavmixer. Tillsätt oljan i en stråle och mixa hela tiden tills den blir fluffig
Julmat

Julmat

Det fanns mycket god mat på vårt julbord. Vi kunde njuta av rökt vildsvinsskinka, rådjursskinka, vildsvinsrevbensspjäll och så mycket annat
Pastasallad med ost och skinka

Pastasallad med ost och skinka

Vardagsmaten ska helst gå snabbt att lagas och sen ska den hinnas ätas innan alla träningar börjar. Kan väl erkänna att den ekvationen är omöjlig att få ihop alla dagar
LCHF kyckling- & kantarellgryta – mumma!

LCHF kyckling- & kantarellgryta – mumma!

Fantastiskt gott – LCHF kyckling- & kantarellgryta. 4 port. 100 gram smör. 4 kycklingfileér. 2-3 dl trattkantareller (eller annan svamp)
Köttbullar med kryddpeppar

Köttbullar med kryddpeppar

Med kryddpeppar i köttbullar gör man riktigt goda julköttbullar. ( Antalet julköttbullar beror självklart på hur stora köttbullar du rullar )
Syltade kantareller

Syltade kantareller

Ansa svampen och koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet och spola svampen i kallt vatten
Skolans fisksås- Kall dillsås

Skolans fisksås- Kall dillsås

Kall dillsås (skolans fisksås). 3 dl gräddfil. 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
Pulled pork

Pulled pork

God fredag mina vänner. Hoppas dagen börjat bra. Jag känner mig lite snorigare, men pigg. Hoppade min allergitablett i morse också
Köttsoppa på nytt sätt

Köttsoppa på nytt sätt

Bryn köttet i fett, salta och lägg det i gryta. Häll på hälften av vattnet och lägg i pepparkornen. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter eller tills köttet är mört
Wienerpekanlängd

Wienerpekanlängd

Jag älskar wienerpekan och brukar alltid baka dem när jag vill bjuda på lyxfika. Jag har alltid gjort dem små, du hittar recept på den mindre varianten HÄR
Tips på såser till grillat

Tips på såser till grillat

LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er

God sås till grillat

Dammar av en gammal goding, som med lite stenbitsrom i även fungerar till fisk. En enkel god sås till grillat som fungerar till både kött och fågel
Räkröra

Räkröra

Ingredienser. 300 g skalade räkor. drygt 1,5 dl majonnäs. saften av 1/4 citron. Dill, salt och peppar. Gör så här
Bakad potatis med lax och räkröra

Bakad potatis med lax och räkröra

Blanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små tärningar. Skär laxen i tunna strimlor
Kebab med pommes

Kebab med pommes

Hemgjord kebab som smakar som på pizzerian är inte svårt att göra. Jag använder fläskkarré. Istället för att ha en roterade "rulle" av kött så steker jag köttet nästan klart i en gryta i ugnen

Hemmagjord kebabsås. :)

I kväll ska vi äta hemmagjord pizza(på köptebottnar förvisso, sempers glutenfria var helt ok. ). Martins fyllning är stående å består av stekt skivad kyckling å rödlök med köpe-bea på efter gräddning