vegetarisk

vegetarisk

  • 56 Recept
Stekt spenat med ingefära

Stekt spenat med ingefära

Ingredienser Portioner. 6-8 3 skivade vitlöksklyftor 1 msk hackad ingefära 500 g färsk bladspenat 1 msk vatten 1 msk rapsolja 1 msk sesamolja 2 krm salt ev 1 msk mortlade sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Linssoppa med spiskummin

Linssoppa med spiskummin

mellanöstern , vegetarisk . En mild linssoppa från Mellanöstern kryddad med spiskummin. Serverad med smörstekt och gyllenbrun lök och pressad citron
Aubergine Pizza

Aubergine Pizza

Jättegoda pizzor som påminner till smaken om melanzane alla parmigiana. Ja, för det är ju egentligen samma ingredienser
Aubergine med linsröra

Aubergine med linsröra

Aubergine med linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Soppa med sojabönor

Soppa med sojabönor

Skiva purjolöken. Skala och skär rotsellerin i små bitar. Fräs det i smör-&rapsolja. Tillsätt mjölk, buljong och sojabönor
Biffar på sojabönor

Biffar på sojabönor

M äter ibland torkade/rostade/saltade sojabönor som mellanmål, innan träning och så. När jag skulle handla det för ett tag sedan råkade jag köpa fel och köpte de som var bara torkade, vilket ju inte är så gott att äta som det är
Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 200 g halloumiost 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesanost 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Tofu Stroganoff

Tofu Stroganoff

En väldigt god och krämig sås med bl. a. tofu. Denna kommer jag laga på nytt. A very delicious and creamy sauce with tofu
Djävulens tofu

Djävulens tofu

Ofta är det skönt om maten kan vara klar på 15 minuter. Men så finns det tillfällen då man vill ge sig hän i köket
Marinerad Tofu

Marinerad Tofu

2 port300g tofu1 dl olja (välj själv efter tycke och smak)2 msk honung1 msk citronsaft2 tsk balsamvinäger2 tsk Djion senapSaltPeppar½ tsk kanel½tsk ingefära (pulver)½ tsk tandorikrydda1 krm spiskummin1 vitlöksklyfta½ dl sötsursåsSkär tofun i önskade stora bitar, lägg i en plastpåse
Zucchini och löklåda

Zucchini och löklåda

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och strimla zucchini och lök. Lägg i en liten smord form. Rör ihop övriga ingredienser och krydda med salt och peppar
Zucchini med kantareller

Zucchini med kantareller

Zucchini med kantarellerNär squashplantorna fått full storlek exploderar skörden. Som i år.  Jag sätter alltid ett par plantor för mycket i fall att någon ska misslyckas, men det händer inte så ofta när man lärt sig se upp för glupska sniglar och andra risker i början av tillväxten
Blomkåls frittata

Blomkåls frittata

Så testar vi ett nytt vegetariskt recept. Denna gång kommer inspirationen från Ica. Ingredienser. 1 blomkål, 450 gram
Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Vegetariska halloumi- och morotsbiffar

Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
Falafel med citronyoghurt

Falafel med citronyoghurt

Brukar ha blandad tur med mina vegetariska biffar men denna gången blev det full pott. Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av