Sätt ugnen på 200 grader • Blanda grädde/crème fraiche, pesto och citronsaft • Dela kycklingklubborna i två delar och bryn dem i olivolja tills de fått vacker färg och är nästan genomstekta • Smaksätt med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form • Skölj och skiva purjon fint och lägg tillsammans med blomkålsbuketterna på kycklingen • Du kan förvälla blomkålen i lättsaltat vatten om du vill, men det behövs inte om du använder riktigt små buketter • Häll över gräddblandningen • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills blomkålsbuketterna är mjuka och då är även kycklingen genomstekt. 4 hela kycklingklubbor *
Lägg kycklingen i en ungsform. När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl. 1 kg kycklingfilé
Bryn kycklingen runt om i olivolja så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Låt det koka ihop ett tag medan kycklingen steks. Lägg kycklingen i en ugnsform, häll över såsen och bred ut den lite fint över
Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Spenat kanske kan avskräcka, men hittills har jag inte hört någon som protesterat när jag serverat kycklingen
Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. Stek den strimlade kycklingen med salt och grillkrydda i smör, tänk på att inte steka för mycket på en gång, ta lite i omgångar