När jag var och handlade igår hittade jag savoykål och blev nyfiken på hur det smakade. Jag har sett andra använda det i matlagningen men för mig är det helt nytt
Det funkar perfekt till stekt fisk som jag serverade det till men även till mycket annat. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Sallader & grönsaker /. 2016-02-01 @ 09. 36 /. Vegetariskt /. Meatfree monday - rödkål och edamamesallad. Jag vet, ni vill inte läsa mer om rödkål nu, men jag måste bara visa det här receptet, dels för att det återspeglar min verklighet, vi äter den nämligen ett par gånger i veckan, men också för att den är så god, jag gillar den skarpt, och den passar till det mesta (har för övrigt börjat fundera över om rätter som passar till det mesta inte bör få en egen kategori här på bloggen snart, det verkar ju nämligen vara ett genomgående tema
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Ett härligt tillskott bland julmaten med smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Passar perfekt till kallskuret från julbordet, ugnsstekt lax eller kyckling
Jag älskar grönsaker och sallader i alla dess former men så här på vintern äter jag dem gärna varma. Det ger en bättre mättnad och skön känsla i magen tycker jag