Bröd

Bröd

Mina favoriter
Vitlöksbröd med örter och ost

Vitlöksbröd med örter och ost

Ett luftigt och mjukt vitlöksbröd med örter och ost. Om du vill ha en skarp vitlökssmak strör du på lite vitlökspulver innan brödet åker in i ugnen
Tekakor

Tekakor

rulla ut bröden och platta till med handflatan. Eller tills bröden fått en fin färg. Lyxigt att äta hembakat bröd till frukosten nu när man kan sitta och mysa och ha långfrukostar varje morgon
Saftigt långpannebröd

Saftigt långpannebröd

Igår var en sådan kväll för mig, en kväll som resulterade i en väldoftande plåt med frukostbröd. När han häromdagen la ut en snålvattenframkallande bild på sitt nybakade bröd visste jag direkt att detta var ett recept jag ville testa, så igårkväll tog jag tag i saken och bakade min version av Fredriks saftiga långpannebröd
Ryskt lantbröd

Ryskt lantbröd

Det här brödet bakades på Nyhetsmorgon och det blev verkligen gott, perfekt syrligt och med stora luftbubblor precis som ett surdegsbröd ska ha
Ciabatta

Ciabatta

Nygräddade små ciabatta bröd / Fresh out of the oven. Dela degen i avlånga delar, jag valde portionsbröd men gör vilken storlek du önskar
One more time Baguette

One more time Baguette

När jag kört resedagbok från mina Thailandssemestrar så brukade jag köra låttitlar (min gudbror Jacob hävdar att jag snott idén från honom, kanske lite inspiration) och för över det till bloggen genom att ha titeln från Daft Punks One more time (som för övrigt har ett perfekt tempo att löpträna till)
Baguetter

Baguetter

Kasta in en kopp vatten i ugnen när du ställt in bröden och stäng luckan snabbt. Då får du en knaprig god brödyta
Röda baguetter

Röda baguetter

Röda baguetter. Vatten 5 dl. Soltorkade tomater 20 st. Vetemjöl special 12-14 dl. Jäst 65 g (1 1/2 paket). 1. Häll vatten och soltorkade tomater i en stor kastrull
Vackert Brytbröd

Vackert Brytbröd

Ett väldigt vackert och gott brytbröd som fylls med ost och torkade örter. Detta bröd är ett perfekt tilltugg till soppa, sallad eller goda guckor och röror
Spenat- och fetaostpiroger

Spenat- och fetaostpiroger

Jag gillar våra veggotorsdagar och vill inte missa dom för allt i världen men ibland krockar saker och ting med annat så torsdag byttes mot tisdag och

Formfranska

Konsistensen på detta bröd påminner om formfranska som man köper i affärerna. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i brödet

Proteinrikt sesambröd

Nu gör maskinen det åt mig och jag behöver bara blanda ingredienserna och vips har jag ett smarrigt bröd typ
Havre- och grahamsrutor med morot och vita bönor

Havre- och grahamsrutor med morot och vita bönor

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om Fazers nya rotfruktsbröd. Brödet är fantastiskt gott och har ett bra innehåll och det är roligt att se att stora brödtillverkare vågar vara nytänkande när de plockar fram nya produkter
Cheddarbröd

Cheddarbröd

Ta hälften av osten och jobba in den i degen, avsluta med att riva igenom den, så att du bygger upp spänningen i brödet
Solrosfrallor och bagardrömmar

Solrosfrallor och bagardrömmar

Det dignar av surdegsbröd som puttrar i var bloggares garderob och jag får en grov släng av prestationsångest
Brödbullar med oregano

Brödbullar med oregano

Om ni har en bakmaskin så är det givetvis mycket enklare. Häll i alla ingredienser enligt ordningen ovanför och sätt på programmet som knådar och jäser degen, cirka 1 ½ timme
Lättlagat och picknickvänligt

Lättlagat och picknickvänligt

Än är sommaren inte över och det är fortfarande möjligt att ge sig ut på picknick. Även när hösten har krupit sig på så blir det bara ännu mysigare att svepa in sig i en filt och öppna en picknickkorg bland löven
Retro 80-talets goda Black and White

Retro 80-talets goda Black and White

Ett enkelt, men dock lite tidskrävande bröd. Pensla bröden med det vispade ägget och grädda i ca 10 minuter
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i. Jag föredrar vetemjöl special till dessa, brödet blir extra luftigt då
Sandwichbröd

Sandwichbröd

Standard eller vittbröd. Häll i allt i degbunken. Välj program. Omvandlingshjälp. Enligt internetsidan som kom upp när jag googlade så är 1 KOPP = CA 1,5 DL
Tomatlimpor

Tomatlimpor

Under det senaste två åren har Martin och jag bakat nästan allt vårt matbröd, visst det händer ibland att vi köper bröd då vi inte har orkat bakat men annars köper vi bara rostbrödMin kära svärmor har komponerat ihop ursprings recept till dassa limpor och jag har ändrat lite
2 Bröd gräddad i kruka

2 Bröd gräddad i kruka

Smula sönder jästen och lägg sedan i alla ingredienser. Själv låter jag bakmaskinen knåda ihop den, så slipper man vara där med fingrarna och kladda
Örtbröd i lergryta

Örtbröd i lergryta

Så, därför tänkte jag tipsa om ett hembakat bröd. Bakar i lergrytan får detta brödet en härligt krispig yta, med ett mjukt och saftigt bröd inuti