Varmrätter

Varmrätter

  • 14 Recept
Kasslergratäng

Kasslergratäng

750 g benfri kassler. 11½ kg potatis. 11 morot. 12 gula lökar. 13 vitlöksklyftor. 11 röd paprika. 11 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Kassler- och rislåda

Kassler- och rislåda

6 portioner kokt ris enligt förpackningen. 10. 5 kg kassler. 11 st purjolök. 13 dl grädde. 11 dl majonnäs. 5 dl chilisås
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Portioner. 4 Deg 3 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 dl kvarg (10 %) 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 2 tsk tacokrydda 1 dl vatten 2 dl crème fraiche (paprika, chili) 250 g körsbärstomater 2 - 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kålpudding – grundrecept

Kålpudding – grundrecept

Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar
Mättande biffstroganof med ris och sallad

Mättande biffstroganof med ris och sallad

Mättande biffstroganof med ris och sallad. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Benjamins grymma burgare

Benjamins grymma burgare

ca 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs 4 hamburgerbröd, brioche eller potato bun 1 dl majonnäs 2 msk dijonsenap citronsaft 2 saltgurkor 1 silverlök 4 skivor cheddarost (rejäla skivor) salt svartpeppar
Österrikisk gulasch

Österrikisk gulasch

400 g nötfärs 3 bananschalottenlökar 2 röda paprikor 1 röd chilifrukt 4 klyfta vitlök, finrivna 1-1,5 tsk hel kummin 2 tsk paprikapulver 1 burk finkrossade tomater (à 400 g) 7 dl vatten 3 msk oxfond, koncentrerad 1 msk kalvfond, koncentrerad 3 potatisar, stora 3 msk tomatpuré ev chiliflakes, om mer hetta önskas olja, till stekning salt svartpeppar, nymalen