Gör så här. Botten. Sätt ugnen på 250°. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Kakorna vinner på att inte bli för brungräddade, de är godast om de är ganska ljusa. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten
Halloj. Karva, karva, skära, skära. Läskig, glad, busig eller snäll. Just nu tillverkas det en himla massa ”pumpalyktor” runt om i Sverige inför Halloween – det är ju himla fint
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Ett recept kommer idag också i receptkalendern, riktigt juliga kakor är det. Hej. Här hemma är det full rulle just nu, det bakas, städas och kollas på EM-handboll