Vispa mjölk och mjöl till en slät smet. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, salt och matolja. Smält lite matfett i en stekpanna och grädda till tunna pannkakor
Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
Ingredienser Portioner. 4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Koka upp kokosmjölken med karamelliserad kokosmjölk under omrörning i en kastrull. Blanda pektinpulvret med lite socker och rör ner i kastrullen, låt sjuda en stund
Nu ska ni få tips på en superenkel och supergod efterrätt/godsak som inte innehåller speciellt mycket socker, lite beroende på vilken choklad ni använder
Att göra egen äggfri majonäs är otroligt enkelt och snabbt, du är klar på två minuter. Använd spadet ifrån en burk kikärtor, du kan självklart göra på samma snabba sätt om du vill byta ut spadet mot ett helt ägg
"Solen skiner på taken, endast Sara är vaken". Tidig morgon och jag smyger upp i min ensamhet utan att väcka nån, en dusch och en kopp te och sen cykla i väg till jobbet i strålande solsken