Soppor

Soppor

Rökig pumpasoppa med gräddfil

Rökig pumpasoppa med gräddfil

700g pumpa (muscat eller halloweenpumpa). 5 dl vatten. 2 dl grädde. 2 dl vitt vin. 1 msk äppelcidervinäger. 1 tärning grönsaksbuljong
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Ingredienser 1 l färska trattkantareller , el 3 dl frysta 0,5 st gul lök(ar) 2 msk smör 0,5 dl vetemjöl 1 l buljong , höns + grönsaks 2 msk tomatpuré 2 msk grönmögelost , -3 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 1,5 dl vispgrädde 1 tsk citronsaft 1 odefinierad Cognac 1 odefinierad persilja Köp receptet
Rostad morotssoppa med frasiga oststänger

Rostad morotssoppa med frasiga oststänger

7-8 morötter (ca 700 g) 1 fänkål 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 apelsin, saften 1 l vatten 3 msk koncentrerad grönsaksfond 1,5 dl vispgrädde olivolja salt svartpeppar
Champinjonsoppa

Champinjonsoppa

Ingredienser Portioner. 6 500 g champinjoner 1 gul lök 1 tsk torkad timjan 1/2 dl konc grönsaksfond 5 dl vispgrädde 5 dl mjölk 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena) 2 msk kallt vatten smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Klassisk fransk löksoppa

Klassisk fransk löksoppa

Så här gör du Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt
Varm avokadosoppa

Varm avokadosoppa

500 gram avokado i tärningar, 4 normalstora eller 5 mindre avokados. 1 liter vatten. 1 tärning eller två msk grönsaksbuljong
Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g blomkål 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1 liten purjolök 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl pumpakärnor Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Zucchinisoppa

Zucchinisoppa

0,5 gul lök. 2 klyftor vitlök. 4 msk olivolja. 2 zucchini, ca 800 gram. 1 grönsaksbuljongtärning. 8 dl vatten
Het tomatsoppa

Het tomatsoppa

7 tomater 3 schalottenlökar, finhackade 3 klyfta vitlök, finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 0,5 dl färska örter (t ex timjan och basilika) 4 msk olivolja 5 msk tomatpuré 1 dl grädde 1 dl vitt vin 4 dl buljong, gärna hemgjord 1 msk soja 3 krm salt 2 krm vitpeppar 1 tsk strösocker 0,5 tsk paprikapulver 1 msk provencalsk kryddblandning