Älg/Fläskfile/Dovhjort /vildsvin/Rådjur

Älg/Fläskfile/Dovhjort /vildsvin/Rådjur

Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek salt och svartpeppar paprikapulver malen koriander matfett till stekning 1 morot 1 liten gul lök 1 liten knippa persilja 2 lagerblad 1 påse valnötskärnor (à ca 60 g) 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning 1 msk soja 2 msk tomatpuré 1 dl vispgrädde ev vetemjöl Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Saltbakad viltstek

Saltbakad viltstek

Viltstek1 kg stek av älg (eller rådjur) 1-1,5 kg grovt salt 6 klyftor vitlök, stora 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0,5 dl färsk timjan
Rådjursstek boulangère

Rådjursstek boulangère

2 kg rådjursstek 8 klyftor vitlök, skalade och halverade på längden 2 kvistar rosmarin 8 enbär, grovkrossade olivolja salt peppar 1 kg mjölig potatis, skalad och skivad i ca 1/2 cm tjocka skivor 2 gula lökar, skalade och skivade 2 klyftor vitlök, skalade och skivade 2 timjankvistar 3 lagerblad 0,5 msk strösocker 3 dl viltfond (okoncentrerad) 1 dl vitt vin 33 cl ljus öl salt peppar
Hjortstek med enbärssås

Hjortstek med enbärssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hjortstek 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär , krossade Sås 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 tsk sojasås 1 odefinierad enbär , krossade 4 dl steksky , + buljong 1 msk Gin , kan uteslutas Köp receptet
Saltbakad viltstek

Saltbakad viltstek

Viltstek1 kg stek av älg (eller rådjur) 1-1,5 kg grovt salt 6 klyftor vitlök, stora 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0,5 dl färsk timjan
Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

1 rådjurssadel. 1smör, till stekning. 11 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar. 11 morot, skalad och skuren i grova bitar
Oxfilé med konjakssås

Oxfilé med konjakssås

4 bitar oxfilé à ca 140 gram styck. 1 msk rapsolja. 1 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2 krm salt. Hasselbackspotatis
Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/5 kg vildsvinsstek 1 st Vitlöksklyfta salt och peppar smör och olivolja Gräddsås 3 dl steksky (eller sky + vatten) 2 dl Vispgrädde 1 msk konc köttfond 1 msk Ljus sirap 2 msk maizena, majsstärkelse salt och peppar Till servering kokt potatis eller potatisgratäng
Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st vildsvinsskinka , färsk, ca 2 kg 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad timjan 1 odefinierad vitpeppar , krossad hel 1 odefinierad enbär 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 odefinierad salt Rödvinssås 5 dl kalvbuljong , eller viltbuljong 3 dl rött vin 2 msk vetemjöl 1 msk farinsocker 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st morot , fint tärnad 1 msk ingefära , -2 msk färsk riven 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 st salt 1 st peppar Köp receptet
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet