6 Lammstek 10 vitlöksklyftor 1 msk salt 1 tsk mald svartpeppar 1 tsk mald kryddpeppar 1 tsk paprikapulver 2 tsk torkad mynta 1/2 tsk pulbiber eller chiliflakes 1 lammstek med ben (à ca 4 kg) 2 msk olivolja 3 dl vatten 1 tsk hel kryddpeppar 3 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning Bulgur 2 msk tomatpuré 1 msk olivolja 4 dl vatten 1/2 tsk salt 3 dl bulgur med rostade nudlar 1 dl berberis (vildlingon) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En maträtt som är supergod och fräsch en lördagskväll. Skiva löken, skär gurka och tomat i tärningar och blanda alla ingredienser till bulgursallden i en skål
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Följ mig gärna på Instagram & Facebook Följ mig på InstagramMatskafferiet 3 dl ris. Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp
Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Dela tomaterna och lägg runtom. 18-10 körsbärstomater. 1400 g blandfärs salt och peppar 1 liten gul lök, riven 1 ägg 2 msk ströbröd 1 dl vatten 2 tsk dijonsenap 100 g bacon, strimlat 8-10 körsbärstomater
Tillsätt tomatpurén mot slutet och rör om ordentligt. 11 msk tomatpuré. 11 kg vildsvinskött av framdel, tex bog 1,5 tsk salt 0,5 tsk peppar, nymald 2 msk Smör eller rapsolja 1 st gul lök, hackad 2 st morötter, skivade 1 st selleristjälk, skivad 1 st purjolök, endast det vita, skivad 1 msk tomatpuré 1 l vatten 4 msk koncentrerad viltfond 0,5 tsk salt 1 krm peppar, nymald 2 msk Maizena majsstärkelse 2 tsk snabbkaffepulver 50 g mörk choklad, grovhackad (minst 70 % men helst 100 % kakao)