Mat

Mat

  • 21 Recept
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

6 Lammstek 10 vitlöksklyftor 1 msk salt 1 tsk mald svartpeppar 1 tsk mald kryddpeppar 1 tsk paprikapulver 2 tsk torkad mynta 1/2 tsk pulbiber eller chiliflakes 1 lammstek med ben (à ca 4 kg) 2 msk olivolja 3 dl vatten 1 tsk hel kryddpeppar 3 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning Bulgur 2 msk tomatpuré 1 msk olivolja 4 dl vatten 1/2 tsk salt 3 dl bulgur med rostade nudlar 1 dl berberis (vildlingon) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bulgursallad med lax

Bulgursallad med lax

En maträtt som är supergod och fräsch en lördagskväll. Skiva löken, skär gurka och tomat i tärningar och blanda alla ingredienser till bulgursallden i en skål
Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskfilémedaljonger 450 gram fläskfilé(er) 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 0,5 msk smör 250 gram morötter , tillbehör Potatis 700 gram potatis(ar) 1 msk olivolja 1 tsk salt Krämig svamp 250 gram champinjoner 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk smör 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 3 dl gräddmjölk 0,5 msk soja , japansk 1 msk dijonsenap Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rotfrukter med feta & ärtdipp

Rotfrukter med feta & ärtdipp

Gomorron. Här kommer dagens enkla, dippglada veggorätt. Nu ut i spöregnet. Hepp. Ugnsbakade rotfrukter med feta & ärtdipp
Kycklingfärsfylld paprika med oregano

Kycklingfärsfylld paprika med oregano

4 1 dl matlagningsgrädde 2 msk ströbröd 2 tsk sambal oelek 1 tsk spiskummin 1/2 tsk salt 1/2 kruka oregano 500 g kycklingfärs 4 röda paprikor Tomatsås 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 2 tsk olja 500 g krossade tomater 140 g gröna oliver med pimiento 1/2 dl spad från oliverna svartpeppar 4 port ris eller annat gryn 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan
Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek

Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Filégratäng

Filégratäng

2 dl matlagningsvin. Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör
Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp

Följ mig gärna på Instagram & Facebook Följ mig på InstagramMatskafferiet 3 dl ris. Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp
Thai Kycklinggryta

Thai Kycklinggryta

500 g kycklinglårfilé. 12 msk rapsolja. 11 dl lök, gul hackad. 11 msk vitlök, finhackad. 11 tsk ingefära, färsk finhackad
Svampgratinerade färsbiffar

Svampgratinerade färsbiffar

Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Dela tomaterna och lägg runtom. 18-10 körsbärstomater. 1400 g blandfärs salt och peppar 1 liten gul lök, riven 1 ägg 2 msk ströbröd 1 dl vatten 2 tsk dijonsenap 100 g bacon, strimlat 8-10 körsbärstomater
Vildsvinsgryta med kaffe- och choklad

Vildsvinsgryta med kaffe- och choklad

Tillsätt tomatpurén mot slutet och rör om ordentligt. 11 msk tomatpuré. 11 kg vildsvinskött av framdel, tex bog 1,5 tsk salt 0,5 tsk peppar, nymald 2 msk Smör eller rapsolja 1 st gul lök, hackad 2 st morötter, skivade 1 st selleristjälk, skivad 1 st purjolök, endast det vita, skivad 1 msk tomatpuré 1 l vatten 4 msk koncentrerad viltfond 0,5 tsk salt 1 krm peppar, nymald 2 msk Maizena majsstärkelse 2 tsk snabbkaffepulver 50 g mörk choklad, grovhackad (minst 70 % men helst 100 % kakao)
Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

frysta 10 st körsbärstomater 1 msk timjan , grovhackad Köp receptet. Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram fläskfilé(er) , färsk 2 dl crème fraiche 1 msk smör , till stekning 1,5 msk kantarellfond , Bong Touch of Taste Kantarellfond 50 gram konserverade kantareller , el
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluft 150 grader). 2. Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Fyll buken med örterna, spara lite till garnering