Godis/Julbak

Godis/Julbak

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

100 g smör 0,5 g saffran 1,5 dl (90 g) sötmandel 1,5 dl strösocker 2 st ägg 1 tsk bakpulver 5 dl (300 g) vetemjöl
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Ingredienser Portioner. 20 100 g rumsvarmt smör 3/4 dl strösocker 2 finrivna bittermandlar 1 1/2 dl mandelmjöl 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 1 äggvita smält smör (till formarna) Till servering sylt lättvispad grädde Lägg till i inköpslistan
Snöbollar med citron

Snöbollar med citron

1,5 dl vispgrädde. 250g vit choklad. 2+2 dl riven kokos. 1/2 ekologisk citron1. Bryt den vita chokladen ner i en kastrull
Skånska pepparkakor

Skånska pepparkakor

210 g mörk sirap [1,5 dl] 80 g smör 80 g strösocker [0,9 dl] 5 g malen kanel [2 tsk] 5 g malen ingefära [2 tsk] 3 g pomerans [1,5 tsk] 3 g malen nejlika [1,5 tsk] 50 g mjölk [0,5 dl] 400 g vetemjöl [6,7 dl] 8 g bikarbonat [1,5 tsk]
Ernsts panforte med flingsalt

Ernsts panforte med flingsalt

100 g sötmandel 100 g hasselnötter 100 g pistagenötter 1 tsk malen kanel 1 dl vetemjöl 1 dl honung 1,5 dl strösocker 100 g mörk choklad flingsalt
Panaforte

Panaforte

100 g oskållad mandel 100 g hasselnötter 50 g pistagenötter 1 tsk malen kanel 1 dl vetemjöl 1 dl honung 1,5 dl strösocker 100 g mörk choklad (obs
Saftig saffranskaka

Saftig saffranskaka

Ingredienser Portioner. 8 bitar matfett till formen ströbröd till formen 200 g smör eller margarin 1/2 g saffran 3 dl strösocker 2 ägg 1 1/2 dl mjölk 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g) 2 tsk bakpulver Till servering rårörda hallon grädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Radiokaka med läcker topping

Radiokaka med läcker topping

150 g smör. 1300 g mörk choklad. 11 dl florsocker. 12 st äggulor. 12 msk kaffe. 118 st mariekex. 10. 5 dl valnötter
Radiokaka

Radiokaka

Ingredienser 150 g smör 300 g Mörk choklad (55-60% kakaohalt) 3/4 dl Florsocker 2 st äggulor 20 st mariekex
Radiokaka med Mariekex

Radiokaka med Mariekex

250 gram kokosfett. 1200 gram mörk blockchoklad eller fin 70% choklad. 12 ägg, medelstora. 1200 gram florsocker
Lussebullar

Lussebullar

Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Seggoda fruktremmar

Seggoda fruktremmar

Ingredienser Portioner. Ger 1 sats Äppelremmar 3 röda äpplen Vinbärsremmar 225 g röda vinbär 50 g hallon 2 msk honung ev kokos eller socker till garnering Lägg till i inköpslistan