Bullar

Bullar

Katarinas vaniljbullar

Katarinas vaniljbullar

Ingredienser Portioner. 30 st 50 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 1/2 dl socker 2 tsk malen kardemumma 1 krm salt ca 15 dl vetemjöl Fyllning 200 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl socker 1/2 dl vaniljsocker Till pensling 1 ägg 4 msk hackad sötmandel 4 msk pärlsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Glasyr 2 dl florsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri chokladmjölk 10
Äppelknyten

Äppelknyten

Pensla de nygräddade bullarna med ljummet vatten med lite socker. Vid servering garneras bullarna med florsocker utrört i lite vatten
Rimbobullar

Rimbobullar

Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter
Nougatfyllda bullar

Nougatfyllda bullar

Vik ihop degen på mitten och skär den sedan i remsor som du snurrar samman till bullar. Sätt ugnen på 200°
Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem