8 ½ - 10 dl vetemjöl. 1 ½ dl finmalet majsmjöl. 1 msk strösocker. 1 tsk salt. 1 pkt torrjäst à ca 12 g. 1 msk olivolja. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 msk tomatpuré. 1 msk mörk balsamicovinäger. 1 dl vatten. 1 krm grovmalen svartpeppar. 1 lagerblad. Ha upp den på en lätt mjölad arbetsyta och arbeta den kraftigt i ca 10 minuter. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och Låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme. Täck bunkarna med plastfolie och ställ dem i kylen i ca 1 timme. Tillsätt vitlöken och tomatpurén och låt det steka, under omrörning, i ytterligare ca 1-2 minuter. 8 ½ - 10 dl vetemjöl. 1 ½ dl finmalet majsmjöl. 1 msk strösocker. 1 tsk salt. 1 pkt torrjäst ca 12 g 5 dl vatten ca 40 C varmt. 1 msk olivolja. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré. 1 msk mörk balsamicovinäger. 1 dl vatten. 1 krm grovmalen svartpeppar. 1 lagerblad Övrigt
Pappas stekpannebröd, 10-12 st (stekpannestora). 1/4 paket jäst. 1 tsk bakpulver. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i 10-12 bitar. Pappas stekpannebröd, 10-12 st (stekpannestora). 1/4 paket jäst. 1 tsk bakpulver
12 lasagneplattor. 11 st gul lök. 11 st vitlöksklyfta. 11 st morot. 12 stjälkar blekselleri. 11 förpackning tärnat bacon, 140 g. 1½ dl olivolja. 1500 g nötfärs. 1500 g krossade tomater. 1½ dl tomatpuré. 11 dl vitt vin. 12 tärningar mörk oxbuljong. 11 lagerblad. 11 msk färsk basilika. 1salt, svartpeppar. 11 liter mjölk. 150 g smör. 11 dl vetemjöl. 1salt, peppar. 11 krm riven muskotnöt. 11 dl riven mozzarella. 11 dl riven parmesanost. 1små tomater. 1färsk basilikaSätt ugnen på 200 grader. 1Skala och hacka lök, vitlök och morot. 1Bryn köttfärsen i en stekpanna med resten av oljan. 1Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad. 1Värm mjölken. 1Smält smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. 1Låt såsen koka under omrörning, cirka 5 minuter. 1Ta kastrullen från plattan och rör ner mozzarellaost och parmesanost. 1Varva lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan. 1Sätt in formen i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter
1300 g aubergine. 11 st gul lök. 15 st vitlöksklyftor. 12 dl ajvar relish. 12 dl lätt créme fraiche. 11½ msk tomatpuré. 1150 g svarta oliver av god kvalité, exempelvis kalamata. 12 st tomater. 1salt. 1svartpepparKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 1Tärna auberginen och finhacka lök och vitlök. 1Tillsätt ajvar, créme fraiche och tomatpuré. Låt såsen puttra på svag värme i ca 5-10 minuter. 1Tärna tomaterna och lägg ner dem i stekpannan tillsammans med oliverna. 1Blanda såsen med den färdigkokta pastan och servera
Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. 1 schalottenlök eller liten lök. Ca 1-2 msk soja. 1 tsk dijonsenap (kan uteslutas). Ca 1 dl finhackad persilja
Idag är det också min och Nickes 13. Vi har planerat in en weekend bara vi två om 14 dagar och det ska bli jättemysigt. 1 helstekt kyckling (alternativt köpt/färdiggrillad). 1 dl vatten. 1 dl mango chutney (mild). 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk tomatpuré. 1 hel. 1 dl vatten. 1 dl mango chutney. 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk tomatpuré
Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter. 1 st kyckling. 1 msk salt. 1 st morot. 1 st lagerblad. 1 tsk vitpepparkorn. 1 st äpple. 1 st kyckling ca 1,3 kg 2 l vatten 1 msk salt 0. 5 st purjolök 1 st morot 1 st lagerblad 1 tsk vitpepparkorn persiljekvist timjankvistar Currysås. 2 tsk curry 2 msk smör 2 st schalottenlökar 1 st äpple 2 msk vetemjöl 2 dl kycklingbuljong från kokningen 2 dl grädde salt peppar Servera med